Фалстарт за Ивелин Попов и компания в Лига Европа (видео)

Фалстарт за Ивелин Попов и компания в Лига Европа (видео)

Националът Ивелин Попов игра около 20 минути за Спартак (Москва) при загубата с 0:2 от Рапид (Виена) в първи мач от група "G" на Лига Европа. Той се появи като резерва, но домакините от Австрия вече си бяха осигурили добър аванс след автогол на Артьом Тимофеев и попадение на Томас Мург.

Рапид влезе в двубоя със самочувствието на отбор, който не загуби нито едно от последните си 5 домакинства в евротурнирите. Медиите в Австрия пък припомниха сблъсъците между двата тима във втория кръг на вече несъществуващия турнир КНК през сезон 1967/68, когато "зелено-белите" излязоха крайни победители с общ резултат 2:1.

Наставникът на домакините Горан Джуричин заложи на върха на атаката на Дени Алар, а зад него действаха Томас Мург, Кристоф Кнасмюлнер и Андрей Иван. 

Спартак отпадна в квалификациите на Шампионската лига от ПАОК, а в последните дни скандалите в клуба не спират. Доскорошният капитан Денис Глушаков и защитникът Андрей Ешченко си позволиха да харесат в социалните мрежи стихче, в което беше осмян старши треньора Масимо Карера, и това доведе до отстраняването им от първия тим.

Карера за пореден път пренебрегна Ивелин Попов при избора на стартов състав. Италианецът гласува доверение на младоците Александър Максименко, Артьом Тимофеев, Николай Расказов и Александър Ломовицкий. Лоренсо Мелгарехо и Педро Роча, които не са основни футболисти, също започнаха от първата минута. 

В началните минути крилото на Рапид Андрей Иван, който доскоро беше футболист на руския Краснодар, опита няколко интересни пробива, но бързо инициативата премина на страната на Спартак. Тимофеев стреля в ръцете на вратаря, а след това Кнасмюлнер от домакините нанесе силен удар извън наказателното поле, който мина близо до гредата.    Последваха равностойни минути, в които битката се водеше в средата на терена и никой от съперниците не успяваше да вземе надмощие. Централният нападател на Спартак Зе Луиш оставаше изолиран, а в 32-ата минута си изкара и жълт картон за спор с арбитъра. Малко преди почивката футболистът от Кабо Верде комбинира с Роча, но защитник на домакините се намеси с шпагат и опасността отмина.

Рапид поведе в 50-ата минута с доста странен гол. Мерт Мюлдюр стреля с глава след центриране от корнер, а Тимофеев и вратарят Максименко взаимно си попречиха, позволявайки на топката да влети във вратата. В 56-ата Фернандо уцели гредата и това беше най-доброто положение за Спартак от началото на двубоя.

В 68-ата минута Мург се отскубна при контраатака на домакините, преодоля Максименко и лесно прати топката в опразнената врата - 2:0. Ивелин Попов влезе в 73-ата минута на мястото на Педро Роча, а Александър Самедов замени Ломовицкий, но вече беше късно за обрат. Рапид не позволи да се стигне до нищо по-опасно пред вратата на Щребингер, освен един удар на Зе Луиш, и заслужено взе трите точки.

Лига Европа, група "G":

РАПИД (ВИЕНА) - СПАРТАК (МОСКВА) 2:0 (0:0)
1:0 А. Тимофеев (50) авт.
2:0 Т. Мург (68)

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти