Бивш левскар сложи началото на разгромна загуба за Хичо и Урал

Бивш левскар сложи началото на разгромна загуба за Хичо и Урал

Силно представящият се отбор на Урал завърши есенния дял от сезона в Русия с тежко поражение. "Оранжевите" бяха разгромени с 0:4 при гостуването си на Динамо (Москва) и пропуснаха да се изкачат на 6-о място. Николай Димитров игра цял мач за Урал, а головете за Динамо вкараха Жоаозиньо, Евгений Луценко, Абудл Азис Тете и Алексей Козлов.

Домакините стартираха ударно и още в 12-ата минута бившият халф на Левски Жоазиньо откри резултата. Бразилецът си създаде позиция на границата на наказателното поле и с перфектен удар в далечния ъгъл матира стража на Урал Ярослав Годзюр.
За гостите беше трудно да спират скоростните атаки на Динамо и в края на полувремето Луценко удвои аванса на столичния тим. Тони Шунич изведе Алексей Козлов по десния фланг, а той центрира на крака на Луценко, който от въздуха направи 2:0.

Урал започна силно втората част и сантиметри не стигнаха на Димитров да засече подаване на Отман Ел Кабир. Вместо това, в 61-ата минута Луценко комбинира с Тете и той хладнокръвно откри гловата си сметка за сезона. Точка на спора сложи Козлов в 72-ата минута след асистенция на Жоаозиньо.

Това е четвърта победа за Динамо от началото на сезона, като и четирите са на "Арена Химки", при това без допуснат гол. Отборът на Дмитрий Хохлов записа първи успех от 21 октомври, когато надви лидера в класираането Зенит. "Бяло-сините" вече са на 10-о място в таблицата с 20 точки, а Урал има 22 точки и ще зимува на 9-а позиция.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти