Севиля шокира Краснодар с ранни голове, но "биковете" продължават напред (видео)

Севиля шокира Краснодар с ранни голове, но "биковете" продължават напред (видео)
Отборът на Севиля разби 3:0 с Краснодар като домакин в мач от последния кръг на груповата фаза на Лига Европа. По този начин тимът от Андалусия зае първо място в крайното класиране в Група "J" и продължава в следващата фаза. Васим Бен Йедер изведе севилци напред в 5-ата минута, а пак той бе точен за 2:0 в 10-ата. Евер Банега направи резултата 3:0 с гол от дузпа в 49-ата минута, а това попадение се оказа и последно в срещата. Кристиан Рамирес от Краснодар получи червен картон за игра с ръка в 48-ата минута.

Севиля събра 12 точки, а с толкова е и Краснодар на втората позиция. "Биковете" трябва да благодарят на турския Акхисарспор, който не се даде на Стандард (Лиеж). Двубоят между тези два тима завърши при резултат 0:0 и Стандард остана трети с 10 точки. Акхисарспор е четвърти с едва 2 точки.

 

 

Още в 5-ата минута испанците излязоха напред в резултата. Васим Бен Йедер наказа неразбирателство в отбраната на гостите. Играч на Краснодар върна топката към стража Станислав Крицюк, който не я изрита напред по най-добрия начин, друг футболист на руския тим бе притиснат от състезател в бяло и в крайна сметка кълбото се озова в Бен Йедер. Той изигра блестящо ситуацията и реализира попадение.

Броени минути след попадението на Бен Йедер руснаците можеха да изравнят резултата, но това не се случи. Иван Игнатиев получи дълъг извеждащ пас в наказателното поле на домакините. Той овладя добре топката на гърди, успя да си я нагласи така, че да стреля, но шутът му бе неточен.

Секунди по-късно резултатът стана 2:0. В 10-ата минута Бен Йедер овладя дълго подаване в полето на гостите, напредна, освободи се майсторски от противников защитник, остана очи в очи с Крицюк и с лекота го преодоля.

Домакините имаха още опасни атаки до края на първата част, но и гостите могат да съжаляват, че резултатът не бе променен преди паузата. В 38-ата минута краснодарци пропуснаха добър шанс да върнат едно попадение, след като Виктор Клаесон не успя да нанесе голов удар от много добра позиция. Малко след това гостите отново застрашиха вратата на Томаш Вацлик, но бранител на испанския тим се намеси решаващо.
В началото на второто полувреме нещата се усложниха още повече за руския отбор. В 49-ата минута Евер Банега бе точен за 3:0 от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Кристиан Рамирес. Последният попречи по непозволен начин на топката да влезе във вратата на Краснодар след удар с глава на Андре Силва. Рамирес получи червен картон и задачата пред “биковете” вече стана непосилна.

До края на двубоя испанците без пробеми запазиха преднината си от три гола и се пребориха за първото място в групата.

СЕВИЛЯ - КРАСНОДАР 3:0
1:0 Бен Йедер (5)
2:0 Бен Йедер (10)
3:0 Банега (49-дузпа)
МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА НА МАЧА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти