Гредите спряха Динамо (М) срещу Оренбург

Гредите спряха Динамо (М) срещу Оренбург

Динамо (Москва) отстъпи с 0:1 при гостуването си на Оренбург в среща от 20-ия кръг на руската Премиер лига. Джордже Деспотович вкара единствения гол в 52-ата минута, а динамовци имаха малшанса на три пъти топката да срещне гредите след техни удари. Поражението остави отбора на Дмитрий Хохлов на 12-о място, а Оренбург се изкачи на 8-а позиция.

Деспотович беше единственият чист нападател на Оренбург, а зад него действаха Алексей Сутормин и Денис Попович. Гостите пък започнаха в атака с Евгений Марков и Евгений Луценко.
Още във 2-ата минута Денис Попович беше близо до гола, а в 9-ата груба грешка в защитата на домакините позволи на Марков да стреля от няколко метра в опразнената врата, но той прати топката в аут.

До почивката и двата тима пропуснаха по няколко положения, но с поведението си на терена показаха, че равенството не ги устройва. Оренбург поведе в 52-ата минута с попадение на Деспотович, който се разписа едва за втори път през сезона. Сърбинът беше изведен сам срещу вратаря от Даниел Мишкич и с премерен удар откри резултата.
Гредите на два пъти спасиха Оренбург след удари на Фьодор Черних и Марков в 55-ата минута. Динамо продължи да атакува и заслужаваше да изравни, но късметът обърна гръб на московчани. В добавеното време удар на десния бек Алексей Козлов рикошира в защитник на домакините, след което топката срещна гредата и се озова в ръцете на вратаря Евгений Фролов.

За Оренбург това е първа победа след подновяването на първенството. В следващия кръг тимът ще гостува на лидера Зенит, а Динамо ще се изправи срещу шампиона Локомотив (Москва) в опит да се отдалечи от зоната на изпадащите.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти