Урал с Хичо не можа да спре ЦСКА (Москва)

Урал с Хичо не можа да спре ЦСКА (Москва)

С гол на десния бек Марио Фернандес в 75-ата минута ЦСКА (Москва) спечели с 1:0 гостуването си на Урал и вече е на второ място в Премиер лигата на Русия. Николай Димитров игра цял мач за домакините, които са спечелили само 1 точка през пролетта и се намират в зоната на застрашените от изпадане.

ЦСКА по традиция играе сполучливо в Екатеринбург и от доста време няма загуба в гостуванията си на Урал. "Армейците" дори рядко допускат голове срещу този съперник - за последно Игор Акинфеев извади топката от мрежата в мач срещу "оранжевите" през 2015 година. 
Старши треньорът на московчани Виктор Гончаренко гласува доверие от първата минута на японеца Такума Нишимура, който се разписа за успеха с 3:0 над Рубин в предишния кръг. Фьодор Чалов и Никола Влашич допълваха офанзивното трио на ЦСКА.

За Урал в състава се завърна капитанът Артьом Фидлер, а титуляр бе и юношата на "армейците" Юрий Бавин. Домакините разчитаха, че нестандартните ходове на Николай Димитров и Ерик Бикфалви ще изненадат защитата на съперника, която трябваше да се справя и с ветерана Павел Погребняк.
В 14-ата минута Иван Обляков имаше възможност да изведе ЦСКА напред, но стреля с по-слабия си крак и ударът му беше блокиран от защитник на Урал. В 21-ата грешка на Хьордур Магнусон принуди Акинфеев да напусне наказателното си поле, за да попречи на Марко Араторе да стигне пръв до топката.

Урал не атакуваше често, но контрите на тима бяха опасни. При една от тях Отман Ел Кабир пусна прострелно центриране към Погребняк, който засече с шпагат, но топката мина над напречната греда. Самият Ел Кабир пък претендираше за дузпа в 37-ата минута. Той напредна на скорост и падна в наказателното поле след съприкосновение с Илзат Ахметов, но реферът Владислав Безбородов си замълча.
Второто полувреме премина с много предпазлива игра ии от двата отбора. Никой не искаше да поеме риска да тръгне по-смело в търсене на победата, но ЦСКА изчака момента да нанесе решителен удар и да грабне трите точки. В 75-ата минута резервата Арнор Сигурдсон от няколко метра стреля над вратата, но секунди по-късно Марио Фернандес засече с глава центриране на Обляков и матира Ярослав Годзюр. 

Това бе първи гол за бразилеца с руски паспорт от началото на сезона. Обляков пък вече има 3 асистенции и се превръща във все по-важен играч в схемата на Гончаренко.
Урал не съумя да направи нищо в последните минути. Домакините стигнаха до няколко корнера, но защитата на ЦСКА се справи с последвалите центрирания.

След паузата за националаните отбори "армейците" ще приемат Уфа, а Урал ще е гост на Ростов.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички