Слуцкий: Никога не бих водил Спартак (М), а за Челси ми е рано

Слуцкий: Никога не бих водил Спартак (М), а за Челси ми е рано

Старши треньорът на Витес Леонид Слуцкий даде интервю за “Спорт-Експрес”. В него той призна, че на този етап няма вариант да се завърне в Русия и коментира слуховете, които го свързваха с Челси заради приятелските му отношения с Роман Абрамович.

“Много хора се чудят защо толкова много ми харесва във Витес. Трудно е да го обясня, но наистина ми е интересно. Това е друга страна, с други разбирания, традиции и история. Всичко е различно от Русия. Не казвам дали е по-добре или по-зле. Аз ще преследвам мечтата си да направя кариера в Европа. Затова на този етап не бих приел оферта от нито един руски клуб. А колкото до това дали бих работил някога в Спартак (Москва), по-скоро не. Аз не съм краен, а и не съм легенда на ЦСКА (Москва) като Игор Акинфеев. Но за сегашното поколение фенове на Спартак аз съм представител на ЦСКА и дори хипотетично ми се струва невъзможно да получа оферта от този клуб”, откровен беше Слуцкий.

“Това за Челси са измислици на медиите. Журналистите често търсят лесния път: щом се познавам с Абрамович, значи автоматично съм в списъка с кандидати за нов мениджър на Челси. Но за да водиш такъв отбор, трябва да имаш солидна биография зад гърба си. Тук не става дума за лични отношения. В момента нямам необходимата визитка, за да представлявам интерес за клуб от ранга на Челси. За да стане това възможно, първо трябва да водя отбор на сериозно ниво и да постигна определени резултати. Случаят с Франк Лампард е различен, защото той е легенда на Челси”, обясни Слуцкий.

“В Западна Европа има ясна градация. Ако с клуб от Чемпиъншип спечелиш промоция за Висшата лига и там се представиш добре, това ти носи положителна репутация. Рядко има изненадващи назначения. Няма как аз да отида от Витес в Челси, първо трябва да се сдобия с друг статус”, добави руският специалист.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички