Попето и компания разнищиха ЦСКА (М), дадоха заявка за нещо голямо (видео)

Попето и компания разнищиха ЦСКА (М), дадоха заявка за нещо голямо (видео)

Ростов изигра най-силия си мач от началото на сезона и срази с 3:1 като гост досегашниия лидер в Премиер лигата ЦСКА (Москва). Два гола на Хорен Байрамян до почивката осигуриха добър аванс на тима от Ростов на Дон, а през второто полувреме се разписа и Елдор Шомуродов, който вече има 10 попадения и настигна Александър Соболев на върха в листата на стрелците. За домакините вкара Никола Влашич в добавеното време.

Впечатляващата победа позволи на Ростов да събере 26 точки и да се изравни със Зенит и Локомотив (Москва) в челото на класирането. ЦСКА остана на четвърта позиция с точка по-малко. Ивелин Попов изведе гостите с капитанската лента и игра цял мач. Той свърши много работа в средата на терена, а отправи и няколко удара към вратата на Игор Акинфеев, който спаси московчани от по-тежко поражение.  

След колебливото начало на сезона ЦСКА направи добра серия в първенството и дори оглави класирането. Това обаче е за сметка на представянето на тима в Лига Европа, където преди няколко дни допусна втора загуба и се озова на дъното в групата си.

Ростов също записа доста добри резултати в РПЛ и се наставни сред лидерите в подреждането. При последното си гостуване в столицата хората на Валерий Карпин победиха Локомотив (Москва) и се надяваха на подобен изход и от днешния мач.

Виктор Гончаренко получи подкрепа от феновете на ЦСКА след критиките заради загубите от Лудогорец и Еспаньол в ЛЕ. Наставникът на "армейците" отново трябваше да решава сериозни кадрови проблеми, особено в защита. От състава на Ростов пък в последния момент отпадна Роман Ерьоменко. Националът на Финландия е имал висока температура и поради тази причина не можа да се изправи срещу бившия си отбор. Това пък означаваше, че Ивелин Попов ще действа в по-предни позиции, отколкото в предишните мачове.

 Българинът отправи далечен удар в 5-ата минута, но той не затрудни Игор Акинфеев. В 11-ата Матиас Норман намери непокрития Байрамян и той с лекота откри.

Отбраната на Ростов много добре се справяше с опазването на Фьодор Чалов, а Никола Влашич опита няколко далечни изстрела, но без успех. В 26-ата минута поредният силен шут на хърватина накара Егор Бабурин да се намсва решително.

В средата на полувремето Попов се сдърпа с Евгений Чернов, но страстите бързо бяха овладяни. В 36-ата минута родният халф нанесе удар с глава, но беше точен. А в 44-ата Елдор Шомуродов подаде на Байрамян и той с мощен изстрел за втори път направи безпомощен Акинфеев.

На полувремето Гончаренко смени Седрик Гогуа с Дъглас Сантос, но това с нищо не промени хода на мача. В 53-ата минута Шомуродов пропусна очи в очи с Акинфеев, а можеше да подаде и на свободния Байрамян. Секунди по-късно стражът на ЦСКА отново беше герой за тима си, но в 61-ата минута нямаше какво да стори след точния удар на Шомуродов - 0:3.

Защитата на домакините на практика с нищо не пречеше на футболистите на Ростов и те с лекота излизаха на стрелкови позиции. В 64-ата минута Акинфеев не позволи на Ивелин Попов да се разпише, а до края на мача гостите предпочетоха да действат по-прибрано, което бе напълно обяснимо.

ЦСКА все пак стигна до почетен гол, дело на Влашич в 92-ата минута. Халфът реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Чалов.

След паузата за националните отбори "армейците" ще гостуват на Уфа, а Ростов ще пътува до санкт Петербург за мач със Зенит.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички