Иранския Меси повали руския Арсенал (видео)

Иранския Меси повали руския Арсенал (видео)
Преди седмица Арсенал (Тула) на Георги Костадинов изненада с 1:0 като гост Спартак (Москва), но днес загуби със същия резултат от друг от грандовете - Зенит. Питерци стигнаха до трите точки с попадение на Сердар Азмун в 63-ата минута. известният като Иранския Меси нападател се разписа след асистенция на Вячеслав Караваев.

Победата е първа за Зенит в Тула от три години. Отборът на Сергей Семак продължава да е лидер в класирането, като има преднина от 7 точки пред Ростов и Локомотив (Москва). Арсенал е на осма позиция.
Семак отново заложи на Азмун и Артьом Дзюба в предни позиции. На почивката аржентинецът Себастиан Дриуси замени Александър Ерохин и записа своя мач №100 за тима от Санкт Петербург.

Костадинов беше титуляр за Арсенал, а в атака действаха Еванс Кангва, Сергей Ткачов и Игор Горбатенко.
Двубоят започна със силен удар от фаул на Ярослав Ракицкий и опасна атака на Арсенал, принудила Михаил Кержаков да спасява изстрел на Горбатенко. Ракицкий още веднъж пропусна да се разпише, но и Егор Шамов трябва да бъде похвален за реакцията си след удара наукраинския защитник. При добавката на Бранислав Иванович Шамов отново беше безпогрешен.

Защитата на домакините се справяше добре с опазването на Азмун и Дзюба, но проблемите идваха от постоянните включвания по флнговете на Караваев и Юрий Жирков. До почивката обаче Зенит не успя да създаде други голови положения. 

В 59-ата минута Кержаков спаси удар на останалия очи в очи с него Кангва. Зенит отговори с пропуск на Дзюба с глава, а в 63-ата минута Караваев намери Азмун, който подложи крак и прати топката в мрежата. В края на двубоя Дриуси шутира атрактивно от въздуха, но не се наложи Шамов да се намесва. 

След паузата за националните отбори Зенит ще гостува на Рубин в Казан, а Арсенал ще има трудно домакинство на Краснодар.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички