Локо (М) и Краснодар зарадваха Зенит (видео)

Локо (М) и Краснодар зарадваха Зенит (видео)

Дербито от 16-ия кръг на руската Премиер лига сблъска два от претендентите за титлата - Локомотив (Москва) и Краснодар. Мачът завърши 1:1, а това бе отлична новина за шампиона Зенит, който по-рано днес се наложи с 1:0 над Арсенал (Тула) и вече има аванс от 5 точки пред Локо. Третото място пък делят Краснодар и Ростов, които изостават с 6 точки от питерци.

Двете попадения паднаха в края на първото полувреме. "Железничарите" поведоха с точен изстрел на Гжегож Криховяк, който играе все по-силно от началото на сезона, но секунди преди почивката Маркус Берг изравни.

Двубоят на "РЖД Арена" започна с отменен гол на Ари, който беше в засада. Малко по-късно Мануел Фернандеш пусна хитър пас към Берг, но шведът шутира над вратата. Магомед-Шапи Сулейманов също отправи един шут, който мина близо до гредата.

Локомотив държеше топката по-продължително, но не създаваше положения. В 41-ата минута обаче Алексей Миранчук центрира от фаул, топката се отби от гредата и заелият добра позиция Криховяк я насочи в мрежата. Не след дълго Дмитрий Живоглядов изпусна Берг, който стреля и въпреки намесата на Гилерме успя да възстанови равенството.

През второто полувреме преобладаваха единоборствата по всички точки на терена. Краснодар атакуваше повече и имаше две добри възможности да стигне до победата, но те бяха пропуснати от Берг и Ари. Локомотив разчиташе на пробивите на Жоао Марио и Миранчук. Отборът на Юрий Сьомин обаче бе твърде предвидим.

Локо няма победа вече в три поредни шампионатни мача, а след паузата за националните отбори ще гостува на новака Тамбов. Краснодар вече е в серия от 4 равенства, а в следващия кръг ще гостува на Арсенал (Тула).

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти