Динамо спечели московското дерби с Локомотив

Динамо спечели московското дерби с Локомотив

Динамо (Москва) продължава с добрите си игри в руската Премиер лига напоследък. Играчите на Кирил Новиков взеха важна победа с 2:1 в столичното дерби с Локомотив (Москва) от 18-ия кръг. Това бе втори пореден успех за гостите, които са в серия от 6 мача без загуба във всички турнири.

И днес героят Динамо бе Максимилиан Филип. Той откри резултата в 23-ата минута, засичайки от воле центриране на Сергей Паршивлюк.

В 38-ата минута Локомотив изравни. "Железничарите" получиха дузпа за нарушение на Григорий Морозов срещу Владислав Игнатиев на границата на пеналта, а Алексей Миранчук реализира наказателния удар за 1:1.

В 49-ата минута обаче и Динамо получи дузпа за игра с ръка на Игнатиев в наказателното поле и Филип от бялата точка оформи крайното 1:2.


С тази победа Динамо излезе на 6-ото място в таблицата с 24 точки. Локомотив пък се намира на 2-ото място с 34 точки, но и мач повече от ЦСКА (Москва) и Краснодар, които са само с точка по-малко.

Ранният мач от кръга между Сочи и Оренбург пък бе отложен заради вирусна инфекция в състава на домакините.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти