Арсенал с Жоро Костадинов продължава да се подиграва с грандовете (видео)

Арсенал с Жоро Костадинов продължава да се подиграва с грандовете (видео)

Националът Георги Костадинов изигра поредния си силен мач, а Арсенал (Тула) приключи годината по впечатляващ начин - с победа с 4:0 срещу Локомотив (Москва). Всички голове във вратата на "железничарите" паднаха през второто полувреме. Резултата откри Игор Горбатенко, после на два пъти се разписа Евгений Луценко, а наказателната акция беше завършена от Горан Чаушич.

Костадинов игра 90 минути за Арсенал. Неговият отбор е на шесто място във временното класиране, като в 3 от последните си 5 мача се справи с московските грандове Спартак, ЦСКА и Локомотив. В тези двубои головата разлика на тима на Игор Черевченко е 6:0.

Локомотив е на другия полюс. Съставът на Юрий Сьомин излезе от форма в последните седмици и вече изостава на цели 11 точки от лидера Зенит, а освен това загуби шансовете си да продължи напред в Шампионската лига.

Локо имаше шанс да излезе напред в 11-ата минута, но Михаил Левашов отрази удара на Едер. Малко по-късно португалецът закъсня да засече топката пред опразнената врата, а в края на полувремето нов негов удар беше блокиран.

Веднага след почивката Гжегож Криховяк стреля неточно от чиста позиция, а в ответната атака Горбатенко скочи най-високо след центриране на Даниил Лесовой и заби топката под гредата. В 63-ата минута при идентчична ситуация Кирил Комбаров намери Луценко, който удвои аванса на Арсенал.

Десет минути по-късно Мачей Рибус удари с лакът Костадинов при едно въздушно единоборство и беше изгонен. Не след дълго Луценко реши всичко с трети гол за домакините, а в 83-ата минута Горан Чаушич довърши Локо след асистенция на Луценко.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти