Бивш директор на Осасуна призна за корупция в испанското първенство

Бивш директор на Осасуна призна за корупция в испанското първенство

Бивш директор на Осасуна призна пред съда в Испания за участието на отбора в уреждане на мачове и възнаграждаване на съперници за победи срещу преки конкуренти между 2012-а и 2014-а година.

Анхел Вискай обяви, че футболистите на Реал Бетис и Валядолид са били стимулирани с общо по 150 хиляди евро за победи срещу преки конкуренти за оставане в елита, докато тези на Хетафе са получили общо 400 хиляди евро за загуба срещу Осасуна. През следващия сезон вече изпадналият Бетис е бил стимулиран с 400 хиляди евро за победа срещу пряк конкурент, както и с 250 хиляди евро за загуба срещу Осасуна. Играчи на Еспаньол пък са получили 250 хиляди за равенство срещу отбора.

Тогавашният клубен президент Мигел Арчансо отрече категорично, че Осасуна е плащал за "лягане" срещу отбора, но призна за стимулирането на Бетис с 400 хиляди евро за победа.

Разследването започна след разкрития на Вискай пред Професионалната футболна лига на Испания. Той е един от 11-те обвиняеми по втория най-голям корупционен скандал в Испания в последните месеци.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички