Меси и Хамилтън поделиха престижна награда

Меси и Хамилтън поделиха престижна награда

Звездата на Барселона Лионел Меси се сдоби с нова престижна награда. Аржентинецът получи приза "Лауреус", известен още като "Спортен Оскар". Меси остави след себе си тенисиста Рафаел Надал, голфъра Тайгър Уудс, маратонеца Елиуд Кипчоге и мотоциклетиста Марк Маркес. Той подели отличието с шампиона във Формула 1 Люис Хамилтън, което се случва за първи път откакто се дава наградата.

Меси стана и първият представител на отборен спорт, който получава наградата. Нападателят не успя да присъства на награждаването, но изпрати специално обръщение до своите фенове.

"Искам да се извиня, че не успях да дойда на церемонията по награждаването и да благодаря за това признание. Това е специална и много важна награда. За мен беше чест да бъда първият отборен играч, получил този приз. Обикновено той се дава на представители от индивидуалните спортове. Искам да благодаря на моите съотборници, семейството и феновете, които ме подкрепят. Дано един ден отново да се срещнем", каза Меси.

През 2019 година Лео спечели шестата си “Златна топка”, а Хамилтън за шести път триумфира с титлата във Формула 1.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти