Венци Стефанов разкри за огромни заплати на служители в Левски, обяви сумите

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе гост на Пресклуб “България”, където говори по теми, свързани с българския футбол. Там той засегна и темата “Левски”. Стефанов твърди, че сините имат директор, който е със заплата от порядъка на 22-23 хиляди лева на месец, а други служители получават по 12-13 хиляди лева.



“Арда е с три пъти по-голям бюджет от Славия. И както забелязахте вчера - с огромен брой чужди футболисти. Което означава, че имат сериозни възможности.

Евротурнирите не са наша цел. Нашата цел е да изграждаме футболисти. Дано да бъдат забелязани от националните отбори. Ако ли пък не - да бъдат забелязани от чужди мениджъри. Нашата цел е да дадем шанс на българите да покажат какво могат. Три момчета от юношите вече са в първия отбор”, каза Стефанов, след което коментира битката за титлата в България.

“Лудогорец е със сериозна преднина пред всички, има много силен отбор и трябва да стане чудо, за да бъде спрян. Чудесата са само в приказките. Другите отбори са далеч от неговата класа. От това, което видях на столичното дерби, не очаквам двата отбора да са сериозен конкурент. Локомотив също не ме впечатли и не мисля, че могат да бъдат сериозен конкурент.

Емил Велев е казал, че Левски може да се пребори за титлата? Кокала не е спал добре. Присънили са му се видения. Гладна кокошка просо сънува. Левски трябва да се бори за своето оцеляване. Дай Боже да оцелее. Защото ако отпадне така, както други клубове преди 1-2 години, изобщо не е добре за българския футбол”, разясни президентът на Славия, който продължи с коментар за Левски.

“Всички ръководители и клубове трябва да се простират според чергата си.

Всеки един човек, който дава от себе си пари за спорт, аз лично много го уважавам. Когато ние взехме Славия, по това време президент на Левски беше Томас Лафчис. Човекът изпитваше сериозни затруднения и знаете как се бореше. След това при Грашнов беше по-различно, после Батков имаше инерция, но накрая и той изпитваше трудности. После дойдоха двама собственици, които имаха пари.

В Славия сме двама човека плюс секретарката. В Левски, гледам, са се нароили 30 треньори - на треньора-треньор, под треньор, над треньор… Директорът получава 22-23 хиляди лева заплата. Други по 12-13 хиляди. Хората искат да видят отчетността, къде се дават парите.

В един момент се получава така, че нашите грандове имат една маса от чужди футболисти, които имат договори за по 20-30 хиляди евро на месец, не играят и ги гонят. После започват дела, осъждат ги и трупат дългове. Това е недалновидно ръководство. В случая не визирам ЦСКА. Там има човек, който държи нещата и се надявам, че няма да допусне това.

Арда, Локо Пловдив, Черно море, Дунав, Витоша вече имат чужденци. Изумява ме колко неизвестни хора има в Арда. Не ми се вярва да вдигнат нивото на футбола. В този град и смолянска област има талантливи деца, но така са преценили. Има ли финансова дисциплина, ще има равнопоставеност в българския футбол. Ако има такива като братя Домусчиеви, окей. Дават тези финансови средства. Но ако взимаш от държавата два, три, четири милиона и ги хвърляш за чужденци, това е безсмислено. Страдат клубове и целият футбол. Мениджърите са една от злините, от които трябва да се отървем. “Ще ти дам един чужденец, който струва милиони”, разправят на по-неопитните президенти и хората мигат. И аз съм мигал и съм се качвал на тази шейна. После не могъл да се адаптира. Накрая ти писне и го изгониш.

По-добре е да се инвестира в нашите деца, отколкото да взимаме съмнителни чужди”, даде съвет Стефанов, който е на мнение, че феновете не могат да издържат клуб в България.

“Кажете ми: ако феновете на Левски купят 25% от акциите на Левски, как ще осигурят по 3,5 млн. на година? Левски дава 12 млн. лева на година за издръжката си, откъде да дойде този доход? Сложете продажба на 10 000 фланелки, билети… най-много да съберат 1,5-2 млн. Другите откъде? Ако участваш като Лудогорец в Европа, да дойде някой спонсор и да иска да рекламира. Сега какво да рекламират?

Сега Левски иска 4 млн. за свой футболист. Какви 4 млн., той е 48 кила с мокри дрехи. Христо Стоичков беше продаден за 4 млн. Като се роди такъв, да го продадеш. Сега всичко е фантасмагория, барон Мюнхаузен”, добави Венцеслав Стефанов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти