Гледай на живо

Септември (София) (U16) - ЦСКА-София (U16) /Почивка/

Славия разказа играта на Нафтата! На "Овча купел" пеят "Оставаме, оставаме…" (видео+галерия)

Славия разказа играта на Нафтата! На "Овча купел" пеят "Оставаме, оставаме…" (видео+галерия)

Отборът на Славия разнищи Нефтохимик с 5:2 в плейофа за оставане в Първа лига. Попаденията за "белите" реализираха Сердер Сердеров, Георги Хашев (автогол), Стефан Велев и Ивайло Димитров (2). За "шейховете" вкараха Хашев и Мариан Огнянов през второто полувреме. Така с общ резултат 6:2 от двата мача Славия си спечели оставане в елита на родния футбол, а Златомир Загорчич заслужава похвала за "ренесанса", който донесе в играта на тима. Нафтата пък вече мисли за баража срещу Витоша (Бистрица), който ще се играе на неутрален терен в петък. При загуба момчетата на Христо Янев ще трябва да се стягат за втория ешелон.

"Белите" започнаха мълниеносно. Във втората минута Георги Петков изрита силно топката напред, където задрямалата защита на "шейховете" остави непокрит Божидар Васев, който подаде на Сердер Сердеров и руснакът намери мрежата. Втората порция ледена вода за Нефтохимик дойде след 180 секунди. Този път Васев се оказа на голова позиция, последва шут и рикошет в крака на Георги Хашев - 2:0. Силното начало на домакините за малко щеше да доведе и до трето попадение, но Сердеров стреля над вратата в осмата минута.
Славия - Нефтохимик 
Футболистите на Заги продължиха да контроличат мача и това даде резултат. В 16-ата минута отличният Васев намери Ивайло Димитров, който плонжира и с глава препарира вратаря Янко Георгиев - 3:0 за столичани. Силната игра на славистите зарадваха клубния бос Венцеслав Стефанов, който се усмихна в ложата след гола на Косъма. Последва опасен удар на Иван Вълчанов, който обаче не улучи мишената.

В началото на второто полувреме Ицо Янев опита да промени нещо с включването на Любомир Божинов и Мариян Огнянов и това даде резултат. "Зелените" засилиха пресата и започнаха много по-често да поглеждат към рамката на Гошо Петков. Така се стигна до 57-ата минута, когато Хашев се реваншира за автогола в началото. Бранителят засече топката с глава и намали резултата.

Устремът на играчите от Бургас обаче бе спрян от Ивайло Димитров в 64-ата минута. Косъма порази вратата на гостите с коляно и резултатът набъбна на 4:1 за "белите". Малко по-късно Петков получи контузия, след като се хвърли за една топка в близост до аутлинията. Това принуди Загорчич да прави принудителна смяна и на терена се появи резервният вратар Марио Кирев. Две минути след това юношата на Славия спаси изстрел на Галин Иванов отдясно.
 Славия - Нефтохимик 
До края се случи само едно забележително нещо - в 87-ата минута Огнянов отбеляза най-красивия гол в срещата. Мацата се показа като добър техник и с хубав удар от границата на наказателното поле матира Кирев. Така последният съдийски сигнал сложи край на битката при 5:2 за славистите. Най-старият софийски клуб се спаси от неприятната участ да се мъчи в плейоф срещу Витоша и продължава никога да не е изпадал от Първа лига. В петък Нафтата ще трябва да се доказва срещу състава на Костадин Ангелов. Лаптопа, неговият помощник Росен Кирилов и Милен Радуканов изгледаха на живо двубоя на Националния стадион "Васил Левски".

СЛАВИЯ - НЕФТОХИМИК 5:2
1:0
Сердеров (2)
2:0 Хашев (5 - автогол)
3:0 Димитров (16)
3:1 Хашев (57)
4:1 Димитров (64)
5:1 Велев (72)
5:2 Огнянов (87)

СТАТИСТИКА!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти