Финансови неволи спряха подготовката на Пирин

Финансови неволи спряха подготовката на Пирин

Футболистите на Пирин (Благоевград) запазиха мястото си в Първа лига след своеобразно прераждане под ръководството на Милен Радуканов, но днес ситуацията в лагера на “орлетата” е далеч от розова. Sportal.bg научи, че тази сутрин тренировката на югозападния тим не се е състояла, а причината за това е тривиална за стандартите на родния професионален футбол - финансова.

Преди започването на подготовката за новия сезон Радуканов бе получил уверение от страна на общината, че всички дължими суми към играчи и щаб ще бъдат изчистени, но към днешна дата това все още не е факт, а и задълженията не са никак малки. Благоевградчани имат да получават по три заплата и пет премии от сезон 2016/2017.

В следствие на нестабилното състояние на клуба от Пирин вече си тръгнаха Орлин Старокин, Рос Дженкинс и Тони Тасев, а съвсем скоро това може да стори и един от най-постоянните футболисти на клуба - Кристиян Костърна.

Ако проблемите не бъдат решени в скоро време, то бъдещето на голяма част от играчи и треньори вероятно няма да бъде свързано с клуба от стадион “Христо Ботев”.

Благоевградчани имат планирани четири контроли - със Струмска слава (Радомир), Витоша (Бистрица), Славия и Септември (София).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти