Гледай на живо

100 години Етър: „Звездите на „Етър” (ветерани) - Национален отбор „Звездите на България” (ветерани) 1:7

Славия картотекира нигериец, Мартинов увисна за Ботев (Пд)

Славия картотекира нигериец, Мартинов увисна за Ботев (Пд)

Славия ще може да използва в предстоящия двубой с Ботев нигерийския нападател Шикози Мба, разбра „Тема Спорт". Жълтата карта на африканеца е пристигнала от предишния му клуб Жилина и той бе успешно картотекиран в БФС. 19-годишният Мба има 5 мача за представителната формация на словашкия тим и 41 мача и 8 гола за дублиращия състав.

Нигериецът може да играе и като крило. Почти сигурно той ще направи дебют срещу Ботев, като двубоят е в неделя, 23 юли, от 18:45 часа на стадион "Славия" в "Овча купел". “Белите” най-после се завръщат в своя дом, след като през целия изминал сезон домакинстваха на "Васил Левски".

За разлика от Мба бразилският бранител Матеус Биси още не е картотекиран. Жълтата карта на 26-годишния централен защитник не е дошла от последния му клуб - португалския Туризенсе. Биси е бил в школите на Спортинг Лисабон и Фламенго, а е играл за литовския Банга, малтийския Биркиркара и полския Честохова.

Треньорът Златомир Загорчич пък може да не разчита в срещата с Ботев на вътрешния халф Емил Мартинов. Той е получил травма на тренировката в сряда следобед и ще е до последно под въпрос. Ако Мартинов не стартира, партньор на Стефан Велев в средата на терена се очертава да е Янис Карабельов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти