Черно море се отпуши! "Моряците" разпиляха "смърфовете" на "Лаута"

Черно море се отпуши! "Моряците" разпиляха "смърфовете" на "Лаута"

Отборът на Черно море разби с 3:0 Локомотив (Пловдив) насред "Лаута" в мач от 13-ия кръг на Първа лига. Бившите играчи на Левски - Мариан Огнянов (4), Орлин Старокин (60) и Антон Огнянов (87), разклатиха сериозно стола на легендата на "сините" - Войн Войнов, който заедно с играчите му беше изпратен с освирквания и скандирания: "Оставка".

Успехът бе първи за "моряците" след ерата "Георги Иванов-Гонзо". Новият треньор Емануел Луканов прекъсна серията си от три поредни мача без победа и без отбелязан гол на своя тим в елита, а варненци пък спряха черната си серия от седем мача без успех. "Зелено-белите" имаха едва една точка в последните си шест двубоя в шампионата, а между тях дори отпаднаха от Купата на България.

Интересното е, че именно при последната си визита в Пловдив Черно море за последно бе спечелил трите точки. Това се случи при успеха с 2:1 над Ботев (Пловдив) в "Коматево" на 18 август.

Треньорът на домакините Войнов направи само една промяна в титулярния състав от победата с 2:1 над Берое в Стара Загора. На мястото на Димо Бакалов стартира Халед Аяри. Гостите започнаха с една промяна в стартовите 11 от загубата с 0:1 от Лудогорец на "Тича". Амаду Сукуна водеше атаката за сметка на Георги Божилов.

"Вън некадърниците от ръководството" и "Локомотив Пловдив над всичко и всички", гласяха огромните транспаранти по оградата, които бяха опънали феновете на "черно-белите".

Мачът тръгна отлично за тима от Варна. Първо удар на Георги Илиев срещна гредата в 4-ата минута, но секунди по-късно Огнянов прати топката в мрежата на "смърфовете". Илиев центрира, Сукуна с глава намери в наказателното поле Мариян Огнянов, който с хубав удар с левия крак се разписа. Домакините имаха основателни претенции към рефера, тъй като Сукуна игра с ръка при подаването си към бившия халф на Левски и Ботев (Пловдив), който се разписва за трети път през този сезон.

Локомотив се опитваше да стигне до гол, но нямаше идея как да пробие отбраната на Черно море. Втората част започна с натиск на Локомотив, но Емил Михайлов се намеси добре. В 60-ата минута Орлин Старокин с хубав изстрел удвои. Стефан Станчев центрира отляво, защитник изби, а връхлитащият Старокин от 16 метра вкара своето второ попадение за "моряците".

Симеон Райков пропусна сам срещу Михайлов, а малко след това в 74-ата минута центриране на Пламен Крумов се удари в горната греда. Вратарят на Черно море изби изстрел на Марчев в 83-ата минута, а Райков също не бе точен при добавката.

През това време Антон Огнянов направи дебют за "моряците", като имаше нужда от едва няколко минути за клуба, за да отбележи своето първо попадение. Той навърза противников защитник, а след това с хубав изстрел донесе победата с 3:0 на Черно море.

"Моряците" се върнаха в първата шестица, като вече имат 18 точки и положителна голова разлика, плюс две, докато Локомотив се смъкна на седмо място със 17 точки в класирането.

Първа професионална лига, сезон 2017/2018, XIII кръг:

ЛОКОМОТИВ (Пловдив) - ЧЕРНО МОРЕ  0:3
0:1 Огнянов (4)
0:2 Старокин (60)
0:3 Огнянов (87)

Локомотив

: 1. Пиргов, 71. Крумов (к), 15. Везалов, 44. Марков, 25. Муса, 17. Траянов, 49. Фрикеше, 20. Серджо, 10. Марчев, 11. Аяри, 13. Райков

Старши треньор

: Войн Войнов

Черно море

: 33. Михайлов, 5. Станчев, 6. Цветков, 11. Сукуна, 18. Зехиров, 19. Миланов, 21. Илиев (к), 22. Огнянов, 23. Хасани, 66. Старокин, 73. Сукуп

Старши треньор

: Емануел Луканов

Главен съдия

: Стефан Апостолов, Симитли

Стадион

: “Локомотив”, Пловдив
СЪСТАВИТЕ
КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЧЕРНО МОРЕ
МИНУТА ПО МИНУТА
снимка: www.tribunaplovdiv.bg
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти