Прокобата на "Тича" продължава - Пирин заля Черно море с леден душ в последната секунда (видео)

Прокобата на "Тича" продължава - Пирин заля Черно море с леден душ в последната секунда (видео)

Отборът на Пирин победи с 1:0 като гост Черно море в първия мач от 17-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение падна буквално в последната секунда на срещата, когато Конър Хендерсън се разписа от пряк свободен удар. Това бе единственият точен удар за "орлетата", които демонстрираха убийствена успеваемост.

Домакините бяха малко по-активни по време на целия мач, но така и не успяха да създадат чисто положение пред Благой Макенджиев. Така вече цели седем мача варненци нямат победа на своя стадион "Тича".

През първото полувреме двата тима се отдадоха на петъчна дрямка и на терена не се случи абсолютно нищо интересно, което да развълнува зрителите. През втората част Черно море започна малко по-настървено да търси гола и в средата на полувремето успяха да наложат натиск. На два пъти капитанът Георги Илиев на два пъти стреля към вратата, но не съумя да отбележи. При едната ситуация Стилиян Николов бе на правилното място да блокира удара, който бе отлично насочен и може би щеше да прониже мрежата. Малко по-късно и Атанас Зехиров стреля опасно, но шутът му мина встрани.

Постепенно темпото отново спадна и срещата се върна в коловоза на първата част. Двата тима сякаш се бяха примирили с подялбата на точките, когато в 93-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк-свободен удар. Зад топката стана Хендерсън, който изпълни перфектно фаула и след като се удари в гредата, топката влезе във вратата на Иван Дюлгеров за крайния успех.

В класирането Пирин успя се изкачи до 11-а позиция с актив от 16 точки. Черно море от своя страна пропусна да се изкачи, поне временно, на четвърта позиция и остават седми с 24 точки.

Първа професионална лига, XVII кръг:

Черно море - Пирин (Благоевград) 0:1
0:1
Хендерсън (93)

Черно море: 25. Дюлгеров, 6. Цветков, 11. Сукуна, 15. Александров, 18. Зехиров, 21. Илиев (к), 22. Огнянов, 23. Хасани, 66. Старокин, 73. Сукуп, 81. Огнянов
Старши треньор: Емануел Луканов

Пирин: 22. Макенджиев, 27. Ничев, 3. Сандев, 14. Николов, 18. Попев (к), 24. Костадинов, 44. Хендерсън, 6. Паланков, 30. Траянов, 99. Кирилов, 15. Благов
Старши треньор: Милен Радуканов

Главен съдия: Неделчо Гаджалов, Пловдив
Стадион: “Тича”, Варна

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти