Клубове от Първа лига звънeли на шеф в БФС с молби за нередно облагодетелстване

Клубове от Първа лига звънeли на шеф в БФС с молби за нередно облагодетелстване

Заместник-изпълнителния директор на БФС Павел Колев разкри в предаването "От дузпа в тъч" на Sportal TV, че е получавал обаждания от елитни родни клубове с молба да използва позицията си в организацията за осигуряване предимство в тяхна полза под една или друга форма. Той не разкри за кои отбори точно става въпрос, но изтъкна факта, че Лудогорец не е сред тях и не мисли, че има някакъв чадър спрямо шампиона на Първа лига.

“Чадър над Лудогорец няма. Той е един мощен клуб за българските стандарти и доста добър за средно европейските стандарти. Няма клуб в света, който да не лобира в съответните федерации и да се опитва да си осигури предимство. Ако трябва да говоря за личен опит мога да кажа, че откакто аз заемам длъжността заместник-изпълнителен директор никога не съм имал обаждане от човек от Лудогорец, който да търси контакт с мен, с което да осигури предимство пред конкуренцията в първенството. От няколко други отбора съм имал такива обаждания. Без да влизам в подробности, но това са отборите, чиито представители критикуват най-много Футболния съюз, че поставят Лудогорец в облагодетелствана позиция. Става дума за неща, които не е редно да се правят и аз съответно не съм ги правил”, каза Колев.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти