Ники Митов твърдо зад Делио Роси

Ники Митов твърдо зад Делио Роси

Наставникът на Септември (София) Николай Митов доста изненадващо за родния футбол подкрепи своя колега Делио Роси, след като Левски стартира година със срамна загуба с 0:3 от шампиона на Малта Хибърниънс. Както е известно, треньорът на новаците в Първа лига водеше "сините" до август миналата година, когато беше заменен именно от италианския специалист.

"Искам да поздравя Делио Роси, че пусна в игра един от най-талантливите юноши в школата Томислав Папазов, а също така играе и Ивайло Найденов. Това е пътят. Подкрепям го напълно с това, което каза, че контролите в подготовката не са важни. Тук в България винаги вкарваме напрежение от резултатите в тези мачове, а не трябва да бъде така. Не съм гледал мача и не искам да коментирам друго за "сините". Пожелавам им да спечелят Купата през този сезон, тъй като феновете заслужават трофей", коментира Митов пред Sportal.bg.

"Много съм доволен, че вече имаме по-сериозна конкуренция в тима. Работим по план, като тепърва ни предстои и лагер в Турция, където ще изчистваме и усъвършенстваме играта ни. Всички работят добре, като съм оптимист за пролетния дял от първенството. Вярвам, че Септември ще бъде доста по-добър отбор от този, който бяхме през есента", сподели той.

Септември е на десето място с актив от 23 точки, а преди идването на Митов имаше три точки в първите шест кръга.

През паузата Митов прекара две седмици в Италия, където мина стаж при треньорът на Болоня Роберто Донадони. Интересното е, че легендата на Милан смени Роси на поста, а последният смени Митов на скамейката на Левски през миналата година.

"Много съм доволен от това, което видях в Италия. Научих доста неща. Много приятно съм впечатлен, че хората се държаха изключително любезно и бяха на разположение за всякакви въпроси. Мога да кажа, че българските треньори сме доста подценявани като цяло. Надявам се това нещо да се промени скоро", допълни Митов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти