Редовният шампионат приключи с "бяла" радост (видео)

Редовният шампионат приключи с "бяла" радост (видео)
Отборът на Славия победи с 3:1 Пирин в последния мач от редовния сезон в Първа лига. “Белите” стигнаха до успеха, след като всички попадения паднаха след почивката и така финишираха на седмо място в крайното класиране на елита ни преди разделянето на шампионата на две половини. За Славия две попадения отбеляза Галин Иванов, а едно добави Ивайло Димитров. За “орлетата” пък почетният гол бе дело на Димитър Благов.

Славия - Пирин@@@

Срещата започна с неприятна новина за домакините, след като ветеранът Георги Петков получи контузия на загрявката и трябваше да бъде заменен от дебютанта Емануеле Джерия под рамката на вратата, а през първата част на практика липсваха чистите положения. Едва в началото на втората част двата тима тръгнаха по-смело в атака. В 53-ата минута вратарят на Пирин Красимир Костов на два пъти трябваше да спасява вратата си, след последователни удари на Янис Карабельов и Галин Иванов. Малко по-късно все пак резултатът бе открит. Карабельов напредна в половината на Пирин и намери Иванов, който с диагонален удар прониза Костов.

Славия - Пирин@@@

При това положение Пирин тръгна по-смело в атака, но това отвори пространства в отбраната им и в 79-ата минута се стигна до второ попадение в полза на "белите". При едно подхлъзване на играч на гостите Владислав Узунов напредна в половината на съперника и намери Димитров, който с хубав плътен удар направи 2:0. Три минути преди края Иванов отбеляза втория си гол в мача след като получи топката в наказателното поле и след като се обърна прониза отново Костов. В следващата атака Пирин върна едно попадение, след като Ради Кирилов нахлу в наказателното поле и след рикошет топката се озова у Благов на празна врата, който нямаше проблем да вкара, но това бе малка утеха за Милен Радуканов и неговия тим.

Славия - Пирин@@@

При това положение Славия финишира на седма позиция в крайното класиране на редовния шампионат с актив от 32 точки, което им отрежда място в Група “А” на втората част от първенството, където ще премери сили с Черно море, отново Пирин и Витоша (Бистрица). "Орлетата" пък приключват на 11-а позиция с 26.

СЛАВИЯ - ПИРИН 3:1
1:0
Иванов (57)
2:0 Димитров (79)
3:0 Иванов (87)
3:1 Благов (88)

Състави:

Славия: Джерия, Мартинов, К. Велков, С. Велков, Буров, Карабельов, Узунав, Иванов, Минчев, Димитров, Чунчуков.

Пирин: Костов, Попев, Ничев, Сандев, Башлиев, Кирилов, Хендерсън, Траянов, Рения, Йорданов, Суда.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти