Етър обърна Септември с десет човека (видео+снимки)

Етър обърна Септември с десет човека (видео+снимки)

Отборът на Етър постигна победа с 4:2 над Септември в мач от четвъртия кръг на Група “Б” на втората осмица на Първа лига. Играчите на Красимир Балъков постигнаха обрат, след като губеха с 1:2. При резултат 2:2 те останаха с човек по-малко, след като Георги Сърмов получи два бързи жълти картона, но това не попречи на крайния успех. Румен Руменов, Самб Бадара, Ерик Почански и Георги Пашов бяха точни за домакините, докато Асен Чандъров и Иван Стоянов вкараха за гостите.



Домакините не можеха да разчитат на наказания Димо Атанасов. Всички останали футболисти бяха на разположение на Красимир Балъков. Наставникът пусна в игра Григич на вратата, Младенович, Скерлев, Василев и Филипов в отбрана. Сърмов и Руменов действаше двойката опорни халфове, а Мане пред тях. Почански и Стоянов бяха на крилата, а Бадара водеше атаката.



В същото време в състава на Септември мача пропуснаха контузеният Богомил Дяков и наказаният Мирослав Будинов. Николай Митов се стартира срещата с Георгиев под рамката и карето Стоянов, Добрев, Елтон и Стоичков в защита. Чандъров и Меледже бяха двамата в средата на терена, а Байду и Гади действаха на крилата. Костадинов бе в ролята на плеймейкър, а Тошев действаше на върха на атаката.

Етър - Септември@@@

Резултатът бе открит от домакините в 16-ата минута. Руменов и Почански направиха двойно подаване и първият се озова на чиста позиция в наказателното поле, за да се разпише. Само две минути по-късно обаче гостите изравниха. Димитър Костадинов центрира във вратарското поле, където Чандъров засече кълбото във вратата. Няколко минути по-късно Септември осъществи пълен обрат. При един рикошет трима играчи на тима от София се озоваха сами срещу Денис Григич и Иван Стоянов вкара за 2:1 в полза на тима си.

Етър - Септември@@@

В 35-ата минута Септември можеше да стигне до трети гол. Мартин Тошев бе изведен на скорост срещу вратаря, но ударът му бе париран от стража на домакините. В последната минута на първата част Етър изравни. Иван Стоянов изпълни отлично пряк свободен удар, топката първо се отби в гредата, но попадна точно на главата на Самб Бадара, който я прати в мрежата.



Втората част започна равностойно, но в средата на полувремето Сърмов си изпроси два жълти картона и трябваше да напусне терена предварително. Противно на очакванията с човек по-малко Етър заигра значително по-активно и в 72-ата минута стигна до аванс. Почански се измъкна по лявото крило и след като се освободи от Васил Добрев реализира от малък ъгъл.

Етър - Септември@@@

До края на срещата Септември опита да тръгне малко по-смело напред, но не създаде почти нищо опасно пред Григич. Домакините пък контраатакуваха добре и при една такава ситуация стигнаха до четвърто попадение. Даниел Младенов намери Пашов на задната греда, който на празна врата оформи крайното 4:2.

Етър - Септември@@@

В класирането Септември остава за момента лидер с 38 точки, но може да изгуби първото си място, ако Локомотив (Пловдив) победи Дунав в Русе. Все пак играчите на Митов няма как да бъдат изместени от едно от двете първи места, които дават право на участие в плейофите за Европа. Етър от своя страна събра 27 точки и очаква съперника си за баражите за оставане.

Първа лига, група “Б”:

ЕТЪР - СЕПТЕМВРИ 4:2
1:0 Руменов (16)
1:1 Чандъров (18)
1:2 Стоянов (23)
2:2 Бадара (45)
3:2 Почански (72)
4:2 Пашов (84)


Състави:

ЕТЪР: Григич, Младенович, Скерлев, Василев, Филипов, Мане, Сърмов, Почански, Руменов, Стоянов, Бадара

СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Стоянов, Добрев, Елтон, Стоичков, Чандъров, Меледже, Байду, Костадинов, Гади, Тошев

Стадион: “Ивайло”, Велико Търново
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 17:30 часа

ФОТОГАЛЕРИЯ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЕТЪР
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА СЕПТЕМВРИ
КЛАСИРАНЕ

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти