Сензацията е факт! Груба съдийска грешка прати Пирин, а не Витоша, във Втора лига (видео)

Сензацията е факт! Груба съдийска грешка прати Пирин, а не Витоша, във Втора лига (видео)
Сензацията е факт! Пирин, а не Витоша (Бистрица), е директният изпадащ от Първа лига. Днес благоевградчани загубиха с 1:2 реванша от финалния плейоф за оставане в елита и след общ резултат 2:2, но с по-малко отбелязани голове на чужд терен, се озоваха във Втора лига.

Успехът на бистричани, който бе първи като гост през този сезон и втори от началото на първенството, ги изпрати на бараж за оставане/влизане в Първа лига срещу втория във Втора лига - Локомотив (София).

Резултата откри Радко Мутафчийски в 60-ата минута, а след 180 секунди Григор Долапчиев удвои. Второто попадение обаче не трябваше да бъде зачетено, тъй като нападателят на Витоша бе в явна засада. Страничният съдия вдигна флагчето и състезателите на Пирин спряха да играят, но главният рефер Станислав Тодоров не се съобрази с решението на своя колега и сбърка, а неговата грешка прати орлетата във втория ешелон.
Те все пак върнаха един гол чрез Костадин Ничев, но като цяло играха по-слабо от своя съперник и в крайна сметка загубиха мача и мястото си в групата на майсторите.
Гостите започнаха по-активно срещата и в 6-ата минута можеха да заличат гола пасив от първия двубой.  Ивайло Лазаров засече с глава центриране отдясно, но изстрелът му с глава от 7-8 метра не намери целта.

В 23-ата минута бистричани отново създадоха нелошо положение, когато Кутев центрира към Лъчезар Котев, но халфът стреля с глава над вратата.

В 29-ата минута Витоша осъществи поредно добро разиграване, след което последва бомбен шут от 25 метра, който Георгиев с мъка изби в корнер.
След тази ситуация Пирин изнесе играта в по-предни позиции, опита да наложи някакъв превес до края на първата част, но стигна само до два ъглови удара. При единия от тях Хендерсън стреля опасно директно от корнер, но Георгиев внимаваше и изби.

Второто полувреме започна с ново положение пред вратата на домакините. В 48-ата минута Лазаров центрира много опасно по земя, но една крачка не достигна на Долапчиев да прати топката в мрежата на Пирин.

След час игра логичното, предвид показаното на терена до този момент, се случи и Витоша откри резултата. Ивайло Лазаров центрира от фаул и Радко Мутафчийски вкара с глава, като по този начин заличи преднината на Пирин от първия мач.

Само 180 секунди по-късно Григор Долапчиев за втори път шокира домакините. Нападателят на Витоша получи пас зад бранителите на Пирин, които спряха да играят, защото футболистът на гостите бе в засада и тя бе маркирана от страничния съдия. Реферът Станислав Тодоров обаче остави играта да продължи, тъй като, според него, при паса към Долапчиев Методи Стефанов последен е чукнал топката, и последва гол в мрежата на орлетата. От повторенията на телевизията, която предава мача, ясно се видя, че Тодоров е допуснал груба грешка.

В 66-ата минута Ничев върна Пирин обратно в битката, след като вкара с глава, засичайки центриране от фаул на Конър Хендерсън за 1:2.

Даниел Кутев можеше да сложи точка на интригата в 74-ата минута с трето попадение за Витоша, но ударът му с глава профуча над напречната греда. Две минути по-късно Пирин получи добър шанс да изравни, но шутът на Тодор Траянов мина на сантиметри от десния страничен стълб.

До края на мача Пирин опита да достигне до изравнителен гол, който щеше да го изпрати на бараж срещу Локомотив (София), но така и не успя да изпълни целта. Така орлетата, които завършиха 11-ти в редовния сезон и на 17 точки пред Витоша след края на всички срещи от втората осмица, станаха единствения директно изпаднал тим от Първа лига.
Първа професионална лига, бараж за оставане, реванш:

ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД) - ВИТОША (БИСТРИЦА) 1:2 (в първия мач 1:0)

0:1

Радко Мутафчийски 60

0:2

Григор Долапчиев 63

1:2

Костадин Ничев 66

ПИРИН:

72. Георгиев, 7. Рениа, 24. Костадинов, 44. Хендерсън, 27. Ничев, 11. Чапов, 99. Кирилов, 30. Траянов, 6. Паланков, 18. Попев, 25. Стефанов

ВИТОША (БИСТРИЦА):

12. Георгиев, 6. Гьонов, 15. Мутафчийски, 17. Петров, 11. Кутев, 18. Цанков, 80. Котев, 45. Долапчиев, 88. Лазаров, 99. Христов, 25. Ангелов

Стадион:

"Христо Ботев", Благоевград

Съдия:

Станислав Тодоров


снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти