Камбуров попари Витоша (Бистрица) в края (видео)

Отборът на Берое надигра Витоша (Бистрица) с 1:2 в среща от 12-ия кръг на Първа лига. Тимът от Стара Загора постигна пълен обрат, след като изоставаше до 37-ата минута с 1:0. Попадението за домакините падна в 18-ата минута, а негов реализатор бе Четин Садула.
Капитанът на "тигрите" се възползва от груба грешка на Милен Желев, който не успя да изчисти подаване на Стефан Христов. В 37-ата минута Мартин Камбуров изравни след страхотен извеждащ пас на Владимир Гаджев. Отново Камбуров попари домакините с гол в 89-ата минута. Нападателят засече добро центриране на Иван Минчев от фаул, демонстрирайки страхотния си голов нюх.
Двубоят на стадион "Витоша" започна равностойно, а в първите минути липсваха голови положения пред двете врати.
В 18-ата минута Витоша (Бистрица) поведе в резултата с гол на капитана Четин Садула в 18-ата минута. Полузащитникът се възползва от неразчетено действие на Милен Желев, който не успя да изчисти подаване на Стефан Христов. Топката се озова в Садула, който излезе очи в очи с Душан Перниш и преодоля стража на гостите.
В 37-ата минута Мартин Камбуров върна равенството в мача, възползвайки се от страхотно извеждащо подаване на Владимир Гаджев. Нападателят на Берое се озова зад гърба на защитата на "тигрите" и стреля силно, а силният му, въпреки че бе париран първоначално от Християн Василев, влезе във вратата на домакините.
Второто полувреме започна силно за гостите от Стара Загора. Футболистите на Берое изпълниха фаул, който внесе смут в наказателното поле на Витоша. Топката достигна до Владимир Гаджев, чийто удар срещна тялото на футболист в "зелено". След 60-ата минута двамата наставници прибегнаха до смени, а Наско Милев напусна терена принудително заради травма.
В 75-ата минута изстрел на Рубен Бригидо бе избит в ъглов удар след страхотен плонж на Християн Василев. Стражът на "тигрите" успя да се разтегне максимално и да покрие горния си десен ъгъл, лишавайки Бригидо от сигурно попадение. Шест минути по-късно отново Василев трябваше да се намесва удар с глава на Матеус Леони от няколко метра. Младият страж запази хладнокръвие и блокира изстрела.
В 89-ата минута Мартин Камбуров попари Витоша (Бистрица) с глава. Нападателят се позиционира прекрасно в наказателното поле и засече центриране на Иван Минчев от фаул.

Така отборът на Берое постигна много ценен успех като гост на Витоша и продължава гонитбата си с отборите на Лудогорец, Левски и ЦСКА-София.


ППЛ, 12-и кръг:
ВИТОША (БИСТРИЦА) - БЕРОЕ 1:2
1:0 Садула (18)
1:1 Камбуров (37)
1:2 Камбуров (89)
Стартови състави:

ВИТОША (4-1-4-1):

Християн Василев, Тодор Гочев, Кристиан Узунов, Румен Гьонов, Четин Садула, Михаил Милчев, Георги Купенов, Иван Вълчанов, Лъчезар Котев, Наско Милев, Стефан Христов

Старши треньор: Р. Кирилов

БЕРОЕ (4-2-3-1):

Душан Перниш, Милен Желев, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Александър Василев, Владимир Гаджев, Георги Ангелов, Камен Хаджиев, Рубен Бригидо, Иван Минчев, Вандерсон Виана

Старши треньор: А. Томаш

СЪДИЯ:

Николай Йорданов

СТАДИОН:

“Витоша”

НАЧАЛО: 20:00 часа
СНИМКИ: Емона Цончева, Sportal.bg
МИНУТА ПО МИНУТА!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички