Играчите на Черно море ще имат основна задача да спрат крилата на Левски Паулиньо и Станислав Иванов в мача от 9-ия кръг на efbet Лига, пише „Меридиан мач”.

За тази цел варненци цяла седмица тренираха как да уплътнят фланговете си, за да на държат далеч атаката на „сините“ от наказателното си поле. За това се очаква да настъпят сериозни промени в титулярния състав.

Според запознати дебют на „Герена“ ще направи Фахд Актау. Холандецът ще бъде предпочетен като ляв бек за сметка на Цветомир Панов. Последният по принуда се изявяваше там, след като е по-силен в дясната зона. Актау, който е юноша на Херенвеен, до този момент попадаше в групата за мачовете, но така и не записа минута. Ще има промяна и на вратата. Там също може да се появи дебютант. Това е роденият в Швейцария Миодраг Митрович, който лекуваше травма от началото на първенството. Той ще бъде предпочетен пред Дюлгеров, за който Илиан Илиев и помощниците му смятат, че има нужда от почивка.

Андраде и Панайотов ще спират атаките на „сините“ в средата на терена, а по крилата ще действат младите Минчев и Илиан Илиев-младши. Атаката ще бъде поверена на бразилците Жоржиньо и Родриго Енрике, след като Исмаил Иса не успя да се възстанови за мача, както и Дани Кики.