Пропуски провалиха Ботев (Враца) срещу Дунав (видео)

Отборите на Ботев (Враца) и Дунав завършиха наравно 0:0 в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Врачани могат да съжаляват, че не взеха трите точки. Веднъж гредата спаси русенци през второто полувреме при удар на резервата Доминик Янков, а нападателите на домакините сътвориха доста пропуски пред вратата на Благой Макенджиев. 

Валери Божинов отпадна от групата на Ботев заради болки в кръста и поради тази причина не бе сред резервите на тима. Той вече се появи от пейката срещу Арда в предишния кръг. Валери Домовчийски водеше атака на врачани, а Петър Атанасов и Даниел Генов атакуваха по крилата за домакините.

Бъдещето на Дунав пък е поставено на карта, след като преди седмица президентът д-р Симеон Симеонов, обяви, че се оттегля. Феновете открито се притесняват отборът да не последва съдбата на Верея, който след изпадането от елита не получи професионален лиценз. 

Преди днешния мач Ботев (Враца) и Дунав бяха играли помежду си общо 32 пъти в елита, като балансът бе 11 победи за Ботев, 8 равенства и 13 успеха за "драконите".

В 9-ата минута Валери Домовчийски опита интересен удар от движение, който не намери целта. В 16-ата минута отново Домовчийски стреля, но покрай вратата. Минута по-късно Стефан Христов получи добро подаване в наказателното поле, но при удара си загуби равновесие, и Красимир Костов успя да избие в ъглов удар. В 26-ата минута гостите от Враца пропуснаха добра възможност да поведат в резултата.

Давид Рибейро засече с глава центриране на втора греда от Даниел Генов. Мартин Ковачев успя да подложи крак пред голлинията и да блокира удара. Първото полувреме премина при равностойна игра от двата тима и липса на голови положения. С началото на второто полувреме наставникът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов прибегна до две смени. Терена напуснаха Христо Златински и Апостол Попов. Местата им бяха заети от Христо Златински и Венцислав Керчев.

В 51-ата минута Доминик Янков нацели горната греда. Младокът успя да се освободи от двама защитници в наказателното поле, след което прати мощния си удар право в горната греда. В 69-ата минута Благой Макенджиев парира опасен удар на Георги Вълчев. Валери Домовчийски намери Даниел Генов в наказателното поле, а той отклони към свободния Вълчев, който насочи удара си право в горния десен ъгъл. Макенджиев все пак успя да избие с една ръка в ъглов удар и да запази равенството. Три минути по-късно Ботев пропусна нова добра възможност за гол. Удар на Доминик Янков премина покрай левия страничен стълб.

В 79-ата минута Доминик Янков качи топката на главата на Валери Домовчийски, а нападателят бе заел добра позиция между централни защитници на Дунав. Ударът на Домовчийски с глава обаче не намери очертанията на вратата. В добавеното време удар на Вълчев излезе в аут.

efbet Лига - 10 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - ДУНАВ (РУСЕ) 0:0

Стартови състави:

БОТЕВ:

Красимир Костов, Ангел Лясков, Андреас Васев, Апостол Попов, Валери Домовчийски, Георги Вълчев, Давид Перейра, Даниел Гаджев, Даниел Генов, Илия Миланов, Христо Златински

ДУНАВ:

Благой Макенджиев, Михаил Милчев, Любен Николов, Мартин Ковачев, Росен Колев, Самуел Инкоом, Александър Исаевски, Диян Димов, Ивайло Лазаров, Свилен Щерев, Стефан Христов

СЪДИЯ:

Валентин Железов

СТАДИОН:

"Христо Ботев

НАЧАЛО:

17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти