Арда удари Ботев (Гълъбово)

Арда удари Ботев (Гълъбово)

Тимът на Арда използва почивката за националните отбори, за да изиграе контролна среща с Ботев (Гълъбово). Двубоят се проведе на „Трейс Арена“ в Стара Загора и завърши 2:0 в полза на тима от Кърджали.

Автори на попаденията станаха Радослав Василев (32) и Ахмед Осман (71).

Наставникът на Арда Стамен Белчев бе дал почивка на Иван Караджов, Спас Делев, Конър Рандъл, Емил Мартинов, както и на националите Деян Лозев, Румян Ховсепян и Илиас Хасани.

Още в началото Иван Коконов получи хубав извеждаш пас в наказателното поле, но стражът на Ботев парира ударът му. Малко по-късно и Радослав Василев имаше възможност за удар, но той не попадна в мрежата. Все пак рожденикът Радослав Василев си направи подарък за празника.

В 32-та минута той засече с глава перфектно центриране на Александър Георгиев в наказателното поле и от непосредствена близост откри резултата. Играчите на Ботев (Гълъбово) отправиха първия удар към Банков в 36-та минута, но той попадна право в неговите ръце.

В 57-та минута бившият играч на Арда Ерай Карадайъ имаше отлична възможност да се разпише, но от няколко метра не можа да намери рамката на вратата пазена от Банков. В 60-та минута Ахмед Осман отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда. В 65-та минута Дарко Глишик също отправи удар към вратата на ботевци. В 71-та минута при една контраатака на Арда, Илиша Сам изведе отлично Ахмед Осман в наказателното поле и той с едно докосване вкара топката в мрежата покачвайки на 2:0. В 83-та минута главният съдия отсъди 11-метров наказателен удар за спъване на Димитър Атанасов в наказателното поле. Именно потърпевшият застана зад топката, но Месут Юсуф показа отличен рефлекс и парира удара на преотстъпения от Арда на Ботев Гълъбово играч. При този резултат завърши и срещата.

снимка: fcarda.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти