Блестящо второ полувреме донесе успех на Черно море в Бистрица (снимки+видео)

Черно море победи Витоша с 2:0 в мач от 13-ия кръг в efbet Лига. "Моряците" изиграха много силно второ полувреме и логично стигнаха до успеха. Родриго Енрике (55) изведе варненци напред в резултата, а Дани Кики (65) удвои. Двата тима се срещнаха след паузата за националните отбори, която бе доста неприятна за българския запалянко. Домакините от Бистрица направиха нов опит да си стъпят на краката. “Тигрите” са на последното място в класирането с една единствена победа и 11 загуби в актива си и не могат да си позволят да продължат да затъват.


Срещу тях обаче застана един от качествените отбори в първенството в лието на Черно море. Варненци се представят доста силно от началото на сезона, като не са твърде далеч дори от челната тройка. Възпитаниците на Илиан Илиев са уверени, че могат да продължат с добрите си игри и днес това си пролича.

Положението във Витоша не бе особено розово преди днешната среща. Апелативната комисия потвърди наказанието от 5 мача на Емил Гъргоров, който пропусна мача. Освен него треньорът Енгибар Енгибаров не можеше да използва и Християн Василев, Илия Димитров и Георги Амзин и Евгени Зюмбулев, които са с контузии.

61 Витоша (Бистрица) - Черно море

За Черно море отсъстващите бяха двама - контузените Кардосо и Нягу. Илиан Илиев заложи на Митрович под рамката, а Панайотов и Андраде бяха двамата дефанзивни халфове. В атака действаше Иса, а зад гърба му го подкрепяше Родриго.

61 Витоша (Бистрица) - Черно море
Двата тима са се срещали точно седем пъти до момента в елита. Черно море има сериозно предимство от 5 победи, 1 равенство и 1 загуба. Витоша е с най-слабата защита в първенството до момента с 31 допуснати гола.
Не бе изминала и една минута от началото на мача и тимът на Витоша можеше да открие резултата с ефектен автогол на Цветомир Панов. Бранителят опита да изчисти топката при удар към вратата на Черно море, а тя премина на сантиметри от гредата. В 5-ата минута Венцислав Бонев отправи страхотен удар под гредата, който стражът на "моряците" Миодраг Митрович успя да избие в ъглов удар с една ръка.
В 17-ата минута Родриго Енрике се измъкна от опеката на защитник в зелено, след което опита успореден пас към Исмаил Иса, но Георги Купенов изчисти с добър шпагат. Минута по-късно удар на Дани Кики с глава излезе в аут. Наставникът на Черно море Илиан Илиев прибегна до принудителна смяна , след като Стефан Станчев получи травма. Неговото място в игра зае Фахт Актау. В рамките на 5 минути играта загрубя, а главният съдия Никола Попов показа три жълти картона.
Последваха силни минути за отбора на Черно море. В 38-ата минута удар на Илиан Илиев-младши бе уловен от Кацарев, а след това Исмаил Иса се справи със защитата на Витоша, но стреля в аут. В последната минута на редовното време Кацарев се отчете със страхотно спясяване при удар на Иса.
61 Витоша (Бистрица) - Черно море
Второто полувреме започна много силно за "моряците", които обградиха отбора на Витоша в неговото поле. Силните минути на Черно море доведоха до гол във вратата на домакините. Родирго си освободи пролука за изстрел и прониза вратата на Кацарев, като останаха съмнения, че вратарят можеше да се намеси по-добре. Последваха още силни минути на Черно море и тимът на Илиан Илиев стигна до втори гол. Този път точен бе Дани Кики. До попадението се стигна след центриране на Родриго към втора греда, където Исмаил Иса отклони, а Кики на празна врата отбеляза.
В 79-ата минута удар на Мартин Минчев бе избит от стража Кацарев. В 83-ата минута стражът на гостите Митрович имаше късмет при удар на Купенов, който премина на сантиметри от левия страничен стълб.
efbet Лига, 13 кръг:

ВИТОША (БИСТРИЦА) - ЧЕРНО МОРЕ 0:2
0:1 Родриго (55)
0:2 Кики (65)

Старотив състави:

ВИТОША: Кристиян Кацарев, Тодор Гочев, Венцислав Бонев, Румен Гьонов, Кристиян Кочилов, Запро Динев, Георги Купенов, Григор Долапчиев, Лъчезар Котев, Атанас Кабов, Христо Иванов

ЧЕРНО МОРЕ: Миодраг Митрович, Цветомир Панов, Стефан Станчев, Даниел Димов, Димитрос Хантакиас, Илиан Илиев, Патрик Андраде, Родриго Енрике, Васил Панайотов, Дани Кики, Исмаил Иса

Стадион: “Витоша”, Бистрица
Съдия: Никола Попов
Начало: 17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА


СТАТИСТИКА ОТ МАЧА


ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти