"Червените" приключват годината с лесно домакинство

"Червените" приключват годината с лесно домакинство

ЦСКА-София посреща Дунав в последния си мач за 2019 година. "Червените" изпращат разочароващ полусезон и в момента изостават с цели 11 точки от лидера Лудогорец. Отборът на Милош Крушчич е 4-и в класирането и не могат да мръднат от тази позиция, независимо от изхода на двубоите от 20-ия кръг. Днес "армейците" имат възможност да постигнат лесен успех срещу закъсалия Дунав, който изпитва сериозни финансови проблеми и е сред застрашените от изпадане.

ЦСКА-София завърши наравно последните си два мача - срещу Лудогорец у дома и срещу Арда (Кърджали) на "Лаута". Тимът не е допускал гол в 7 поредни двубоя във всички турнири и ще се опита да продължи тази серия срещу един от отборите с най-слаба атака в efbet Лига. Освен това, "червените" ще търсят реванш срещу Дунав за равенството 1:1 в Русе по-рано през сезона.

Милош Крушчич вероятно ще върне сред титулярите Валентин Антов, който пропусна мача в Пловдив. Младежкият национал ще си партнира в средата на терена с Рубен Пинто, а Кристиян Малинов почти сигурно ще остане на пейката. Али Соу и Тиаго Родригес също ще са титуляри, като гамбиецът ще преследва своя 21-и гол през календарната година. Раул Албентоса имаше здравословни проблеми и едва ли ще играе, същото важи и за Евандро, който рискува да пропусне дербито с Левски в първия пролетен кръг, ако получи жълт картон.

За Дунав няма да играе голмайсторът Ахмед Ахмедов, който е сигурно ново попълнение на "червените". Таранът вече е подписал договор и изобщо не попадна в групата за двубоя. В предни позиции ще се разчита на Стефан Христов, а в стартовия състав почти сигурно ще има и няколко юноши.

"Доста ни е осакатен съставът, ясно е, че ни чака страшно труден мач. Ще играем прибраничко и каквото можем - ще направим. Така се получи, че в момента сме с шестима юноши в групата. Поне двама от тях ще са титуляри, някои момчета вероятно ще направят и дебют. Нека се покажат. Така или иначе няма какво да губим. Няма нищо фатално", каза треньорът на "драконите" Людмил Киров пред "Тема Спорт".

Балансът между двата тима в елита е следният: 58 мача, от които 43 победи за "червените", 7 равенства и 8 успеха за Дунав. Головата разлика е 146:39 за "армейците", които са се разписвали срещу този съперник 97 пъти в домакински двубои и ще имат за цел да стигнат кота 100.

efbet Лига - 20 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - ДУНАВ

Вероятни състави:

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1):

Бусато; Турицов, Гълъбов, Занев, Мазику; Антов, Р. Пинто; Отабор, Т. Родригес, Жеферсон; А. Соу 

Старши треньор: М. Крушчич

ДУНАВ (4-2-3-1):

Макенджиев; Милчев, Л. Николов, Ковачев, Костадинов; С. Дочев, Д. Димов; Щерев, Кавалканте, Русанов; С. Христов

Старши треньор: Л. Киров

СЪДИЯ:

Станимир Тренчев

СТАДИОН:

"Българска армия"

НАЧАЛО:

16:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти