Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Григор тренира гол до кръста в Акапулко (снимки)

Григор тренира гол до кръста в Акапулко (снимки)

Григор Димитров пристигна в мексиканския град Акапулко и вече направи първа тренировка на централния корт под зоркия поглед на наставника си Крис Гро. Той излезе на корта гол до кръста и написа, че в Мексико е много горещо.

Малко след пристигането си в курортния град най-добрият български тенисист засне специално видео с послание към феновете преди демонстративния си мач срещу Рафаел Надал. Събраните средства от срещата ще подпомогнат фондацията на испанеца, както и Националната тенис фондация на САЩ, която организира и промотира събитието.

Българинът пази добри спомени от този турнир, след като при дебюта си през 2014 г. вдигна титлата след победи над Маринко Матошевич, Маркос Багдатис, Ернестс Гулбис, Анди Мъри и Кевин Андерсън, Гришо игра в мексиканския град за последно през 2016 г., но тогава отпадна на четвъртфиналите от бъдещия шампион Доминик Тийм след 5:7, 2:6.

В предишните дни Григор се готвеше в академията на Рикардо Пиати в италианския град Бордигера. Той ще търси по-добро представяне в Акапулко след последователните си отпадания в ранните кръгове на Откритото първенство на Австралия и турнирите в Монпелие и Ротердам. Той е с 4 загуби в осем мача на сингъл от началото на годината.

Андерсън отказа участие в тазгодишната надпревара заради контузия, а най-сериозните имена в Abierto Mexicano Telcel, който е от категорията ATP500, са Рафаел Надал, Александър Зверев, Стан Вавринка, Джон Иснър, Алекс де Минор и Феликс Оже-Алиасим.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти