Нандо де Коло е MVP и на финалната четворка на Евролигата

Нандо де Коло е MVP и на финалната четворка на Евролигата

Баскетболистът на ЦСКА (Москва) Нандо Де Коло беше избран за най-полезен играч (MVP) на финалната четворка на Евролигата.

Руският тим победи Фенербахче със 101:96 след продължение (22:20, 28:10, 19:23, 14:30, 18:13) на финала на турнира в Берлин и спечели трофея за седми път в историята си. Де Коло реализира 22 точки на финала, а на полуфинала вкара 30 точки за успеха срещу Локомотив Кубан (Краснодар) с 88:81 точки.

"Всички мислят, че беше лесно за ЦСКА да печели всеки мач, но не е така. Днес (б.р. вчера) ние играхме като отбор", заяви французинът.

Де Коло е първият френски баскетболист, който печели Евролигата след 2001 година, когато това направи Антоан Ригодо. Освен това Де Коло спечели и приза MVP за редовния сезон на Евролигата. Той е третият играч в историята, който печели заедно трофеите за MVP на редовния сезон и финалната четворка. През сезон 2010/2011 това направи Димитрис Диамантидис от Панатинайкос, а две години по-късно Василис Спанулис от Олимпиакос.

ЦСКА (Москва) печели трофея за седми път в историята си и се изкачи на второ място във вечната ранглиста, изпреварвайки Макаби Тел Авив (Израел) и Панатинайкос (Гърция). Начело в класацията е Реал Мадрид (Испания) с 9 трофея. ЦСКА и Фенербахче си отбелязаха 197 точки във финала. Той е вторият най-резултатен мач в историята на турнира, след 1969 година, когато ЦСКА победи Реал Мадрид със 103:99 след две продължения.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти