Официално: Реал (Мадрид) подписа със сръбски национал

Официално: Реал (Мадрид) подписа със сръбски национал

Испанският гранд Реал (Мадрид) добави още един нов баскетболист в селекцията си преди началото на сезон 2017/18, след като ръководството на "Кралския клуб" обяви официално привличането на сръбския национал Огниен Кузмич.

"Ръководствата на Реал (Мадрид) и Цървена звезда (Белград) стигнаха до съгласие по трансфера на Огниен Кузмич и той вече може да бъде считан за баскетболист на клуба. Договорът ще бъде за срок от 24 месеца", обявиха от пресцентъра на мадридчани.

През изминалия шампионат Кузмич взе участие в 30 двубоя на „Звездашите“ в Евролигата, като записа 9.4 точки и 7 борби средно на мач.

Освен това, сърбинът се нареди на трето място в класацията за най-много борби в нападение през сезона в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент – 2.7 средно на мач, а през януари 2017-а година бе обявен за „Играч на месеца“, след като бе с основна заслуга за успехите на Цървена звезда на Фенербахче, Макаби (Тел Авив), Жалгирис Каунас, Баскония и Панатинайкос с 11.6 точки, 8 борби, 1 асистенция и коефициент на полезно действие от 17.8 пункта.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти