Бертомеу: Не разбирам някои федерации

Бертомеу: Не разбирам някои федерации

Най-важният човек в Евролигата - Жорди Бертомеу, за пореден път взе отношение по нестихващата дискусия относно квалификациите за световното първенство, които се организират от ФИБА.

Шефът на най-силния европейски клубен турнир коментира темата дали играчите от Евролигата ще бъдат санкционирани, ако вземат решение да играят за националните отбори на страните си.

“Играчите, които решат да се присъединят към националните си отбори, няма да бъдат санкционираи. Ако решат да не го правят, също не трябва да има наказания. Защото това би означавало, че те са разделение на клас “А” и клас “Б”, което ще означава скандал. Трябва да уважаваме техните решения”, коментира Бертомеу в интервю за Radio Marca.

“Конфликтът с тези квалификационни прозорци е свързан с общата идея за играта. Защото ние искаме да има силни национални отбори. Не мога да разбера как има федерации, които са доволни с това да имат втори или трети отбори. Феновете няма как да са щастливи да гледат една Испания, например, без Марк Гасол, Пау Гасол и Рики Рубио”, заяви още Бертомеу.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти