Олимпиакос превзе Истанбул след продължение (видео)

Олимпиакос превзе Истанбул след продължение (видео)

Олимпиакос победи Фенербахче като гост с 90:83 след продължение. Гърците превзеха Истанбул след 45 минути баскетбол преде почти 13 хиляди зрители в “Юлкер Спортс Арена”, водени от Брайън Робъртс, Йоргос Принтезис и Янис Стрелниекс.

“Трилос” стопиха аванс от 13 точки в полза на турския тим през второто полувреме, за да поведат с 11 точки, които “фенерите” все пак успяха да заличат, а два наказателни удара на Ян Весели във финалните секунди пратиха мача в продължение, след като сирената на четвъртата част прозвуча при 75:75.

Принтезис взе нещата в свои ръце в допълнителния период и отново показа, че живее за големите моменти. Той бе замесен в 8 от общо 15 точки на Олимпиакос в продължението, реализирайки 6 и давайки асистенция за още един кош, за да успеят трикратните първенци на Евролигата да надвият настоящия шампион на турнира с 90:83.

Брайън Робъртс вкара 21 точки, Принтезис завърши с 18 и 3 асистенции, а Янис Стрелниекс се отличи с 16 точки. Джеймс Нънали с 22 и Брад Уонамейкър с 15 бяха най-добрите играчи за селекцията на Желко Обрадович.

Фенербхаче е на четвърто място в класирането с 4-3, а Олимпиакос се изкачи до втората позиция с 5-2.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички