Фенербахче се измъкна в Москва (видео)

Фенербахче се измъкна в Москва (видео)

Европейският клубен шампион Фенербахче спечели едно от най-труднит си гостувания в Евролигата. Турският тим се измъкна след продължение в Москва, побеждавайки местния ЦСКА с 95:93, за да нанесе втора загуба през сезона на руснаците и да се доближи към челото в класирането, изкачвайки се до четвърта позиция.

“Фенерите” стигнаха до продължение във втори пореден двубой, но за разлика от домакинството на Олимпиакос, сега те излязоха от сблъсъка като победители.

Резултатът след 40 минути в столицата на Русия бе 83:83, а в последвалите допълнителни 5 минути Ян Весели затвърди доминацията, която налагаше през целия двубой, реализирайки половината точки за “фенерите” - 6 от 12. Героят обаче се оказа Николо Мели, който добави в коша пропусната стрелба на Уонамейкър, за да донесе победата на гостите в последната секунда. 

Весели бе най-резултатен с 31 точки, 5 борби, 2 отнети топки и 1 асистенция. Брад Уонамейкър вкара 11, Мели се оттегли с 11, докато Костас Слукас и Луиджи Датоме завършиха с по 10.
Гардовата двойка на московчани наниза общо 38 точки - 20 за Серхио Родригес и още 18 за Нандо Де Коло.
ЦСКА е лидер в класирането с 6 победи и 2 загуби, а Фенербахче е на четвърто място с 5-3.
Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички