Ивкович за Дончич: Феномен, играе по-зряло от Петрович и Кукоч

Ивкович за Дончич: Феномен, играе по-зряло от Петрович и Кукоч

За Лука Дончич тепърва ще се говори все повече и повече, като 18-годишното момче постоянно бива сравнявано с редица югославски легенди - покойния Дражен Петрович, Деян Бодирога, Тони Кукоч… Дискусията дали гардът на Реал (Мадрид) ще бъде №1 в Драфта продължава с пълна сила, а сега отношение по темата “Дончич” взе и същинска институция в европейския баскетбол, каквато несъмнено е Душан Ивкович.

74-годишният легендарен треньор е работил с Петрович още когато Дражен е 18-годишен, а Дуда е селекционер на университетския отбор на Югославия през 1983 година. После двамата са заедно в Шибенка, а през годините Ивкович неведнъж води Югославия, а после вече и Сърбия като национален селекционер.

“Дончич е феномен. Дражен Петрович играеше на позиция “1”, а Тони Кукоч играеше всичко от “1” до “4”. Вярвам, че нито един от тях двамата не е играл толкова зряло, когато бяха на 18 години, както го прави Дончич в момента”, сподели Ивкович в интервю за гръцката телевизия Cosmote.

Дончич е лидер по коефициент в Евролигата със средно 25.1 на мач, като през настоящия сезон се утвърди като изключително важна част от състава на Пабло Ласо в Реал. Средните показатели на Лука са 18.1 точки, 5.6 борби, 4.6 асистенции и 1.1 отнети топки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти