Тони Дечев: Да освободя Филип бе най-тежкото решение в кариерата ми

Тони Дечев: Да освободя Филип бе най-тежкото решение в кариерата ми

Лукойл Академик спечели трета поредна и четиринадесета в последните петнадесет години титла на България. Новите стари шампиони дадоха само един мач на Берое във финалната серия на НБЛ и триумфираха с трофея след 3-1 успеха в заключителните двубои за сезон 2016/2017 в родния мъжки баскетбол. Треньорът, извел клуба до триумфа, а именно Тони Дечев, говори за отминалия сезон пред "Тема Спорт" и отново се върна към темата за напускането на Филип Виденов.


“Решил съм поне 10 дни да не мисля за баскетбол. Най-важното от всичко е да се опитам да направя истински анализ на целия ми престой в Лукойл Академик, за да бъда готов за ново предизвикателство. Ако ръководството реши да ми предложи нов договор, да знам какво не съм успял да направя, какво съм сбъркал, да си поставя нови предизвикателства. Това ще бъде нещото, което може да ме накара да си удължа договора, ако има предложение изобщо”, коментира бъдещето си наставникът на отбора от Правец.

“Решението за освобождаването на Филип Виденов го взех аз. Усещах едно недоверие от него към мен, което се предаваше върху момчетата, а аз губя контрола върху съблекалнята. Треньор и отбор не могат да успеят в такава обстановка. Не беше никак лесно, защото за да е в Лукойл Академик Филип Виденов, причината отново бях аз”, върна се няколко месеца назад във времето Дечев.

“Всеки би казал, че с най-добрия и скъп отбор е много лесно да станеш шампион, а трудът никой не го оценява. Има си плюсове и минуси работата в такъв клуб”, завършва философски треньорът на шампионите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти