Сериозно българско участие в проект на ФИБА

Сериозно българско участие в проект на ФИБА

80 души от цяла Европа започна участието си в специален проект за допълнителна квалификация на играчи на ФИБА - TimeOut. Сред идеолозите на проекта е бившата българска националка Радмила Василева-Търнър, съобщава баскетболната ни федерация на официалния си сайт.

В Прага България е представена и от няколко бивши и двама настоящи баскетболисти. В рамките на проекта за допълнителна квалификация на играчи в сферата на мениджмънта TimeOut в чешката столица са Филип Виденов, Даниела Петева, Гергана Брънзова и Васил Евтимов. Родената в Пловдив турска звезда Неврие Йълмаз и Илиян Евтимов, който участва като представител на Франция, също допълват "българската" група.

Уникалният проект се фокусира върху подготовка на играчи, които желаят след края на кариерата си да останат да работят в областта на спорта. Сред избраните личат имената на олимпийски и европейски шампиони, както и доскорошни звезди на баскетбола като Бощян Нахбар, Иржи Уелш, Наташа Ковачич, Михал Игнерски, Керем Тунчери и други.

Проектът е съвместен на ФИБА и Еразмус+ на Европейската комисия. Той се провежда със съдействието на Университета в Нюкасъл и ще осигури на участниците магистърска степен по спортна администрация.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти