Лукойл прескача първите квалификации в ШЛ

Лукойл прескача първите квалификации в ШЛ

Шампионът Лукойл Академик ще започне участието си в баскетболната Шампионска лига директно от втория квалификационен кръг на надпреварата. “Студентите” за втора поредна година ще направят опит да станат първият роден тим, който си осигурява място в редовния сезон на турнира. Миналата година нито те, нито Рилски спортист успяха да направят това.

Лукойл ще трябва да елиминира два съперника, съответно във втория и третия кръг на пресявките, за да си осигури място в груповата фаза на състезанието, което цели да се превърне в основна конкуренция на Евролигата.

Общо 16 отбора ще се борят за 8 места в първия квалификационен кръг, като от тях ще бъде излъчен и съперникът на Академик. Това са шампионите на Австрия, Кипър, Косово, Португалия, Беларус, Холандия, Естония и Грузия - Капфенберг, Керавнос, Сигал, Бенфика, Цмоки (Минск), Донар, Калев/Крамо и Динамо (Тбилиси). Останалите участници в първия кръг са белгийския Антверп, босненския КК Босна, германския Лудвигсбург, македонския Карпош Соколи, литовския Витаутас, руския Автодор (Саратов) и испанския Жовентут (Бадалона).

Осемте отбора, които чакат в третия кръг пък са белгийския Екселсиор (Брюксел), германския Телеком Баскетс, литовския Ювентус, испанския Естудиантес, френския Нантер, италианския Орландина, полския Роса Радом и турския Пънар Кършияка.

Преди година Лукойл отпадна от румънския шампион Орадея.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти