Рокада в Лукойл Академик: Известен израелец поема шампионите

Рокада в Лукойл Академик: Известен израелец поема шампионите
Шампионът на България Лукойл Академик от вчера е с нов наставник. Ръководството на клуба подписа едногодишен договор с известния израелски специалист Шарон Друкер, който ще поведе отбора в битките за класиране в групите на Шампионската лига на ФИБА, защита на титлата у нас и спечелване на купата на страната.

Лукойл Академик изказва дълбока благодарност към досегашния треньор Тони Дечев, чийто договор изтече. Ръководството на клуба оценява високо всеотдайната му работа в течение на 2 години и половина начело на тима.

Шарон Друкер е роден през 1967 година. Миналата година той бе на косъм да поеме мъжкия национален отбор, но в последния момент отказа на родната федерация. През 20-годишната си треньорска кариера е водил отборите на Макаби Раанана, Макаби Тел Авив, Апоел Йерусалим, Галил Гилбоа и Апоел Ришон ЛеЦион в родината си, Урал Грейт Перм в Русия, Лиетувос Ритас в Литва, Остенде в Белгия, Арис Солун в Гърция.

Носител на УЛЕБ Къп с Апоел Йерусалим през 2004 г. Носител на купата в ЕвроЧалъндж с Урал Грейт през 2006 г. Шампион и носител на купата на Белгия с Остенде през 2007 и 2008 г. Носител на купата на Израел и четвъртфиналист в Евролигата с Макаби през 2010 г.
Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти