Академик тръгва по пътя на сръбска машина за таланти

Академик тръгва по пътя на сръбска машина за таланти

След оттеглянето на генералния спонсор Лукойл, Академик ще се стреми да заработи по модела на сръбската машина за таланти - Мега Бемакс. Това заяви Сашо Везенков, който остава начело на проекта в Правец, където ще се разчита изцяло на млади и талантливи играчи, по подобие на примера на Мега.

Тимът от западната ни съседка е ръководен от един от най-авторитетните баскетболни агенти - Мишко Ражнятович, като е извествен с това, че дава път в професионалния спорт на млади играчи от региона. От 2014 година насам общо осем играчи на клуба попадат в Драфта на НБА, а към днешна дата трима от тях играят при най-добрите. Това е първото нещо, с което сърбите са известни, а след това идват и екстравагантните цветове и дизайн на екипите им.

Сега към Правец поемат седем от младите играчи, подвизавали се в Левски 2014 - Александър Милов, Лъчезар Димитров, Иван Алипиев, Николай Михайлов, Марин Маринов и Кръстан Кръстанов. Очаква се през лятото почти всички те да бъдат основна част от младежкия национален отбор, а до края на сезона ще се обиграват заедно в Академик.

Везенков бе категоричен, че в Правец има всички необходими условия, за да могат младоците да се развиат по най-добрия възможен начин и категоризира начинанието като "мегапроект". Треньор на отбора на "студентите" остава Георги Давидов, а отблизо с талантите ще работи и легендарния Петко Маринов.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти