Роджър Федерер с експресна победа на старта и рекорд

Роджър Федерер стартира с убедителна победа участието си на Откритото първенство на Австралия. Швейцарецът се наложи в три сета над американеца Стив Джонсън с 6:3, 6:2, 6:2 за 1:27 часа игра.

Маестрото, който е шесткратен шампион в Мелбърн, пласира 11 аса и осъществи пет пробива от девет възможности.

Той спечели първите три гейма в двубоя, което беше достатъчно да затвори частта след 6:3. Във вторият сет швейцарският ветеран реализира два поредни пробива за 4:0, а малко по-късно резултатът бе вече 6:2 в негова полза. По идентичен начин се разви и третата част, в която Федерер осъществи два поредни пробива за 4:1, а след това спечели и срещата след 6:2.

"Много съм щастлив, бяха първите думи на Федерер след успеха. - Тренирах много здраво по време на паузата, точно както го правя всяка година. Най-добрата новина за мен беше, че нямах никакви спънки по време на подготовката. Тренирах добре, чувствах се добре и се радвам, че днес това се видя и на корта."

Роджър установи рекорд по брой участия на Откритото първенство на Австралия - 21. До този момент той делеше първото място в своебразната класация с Лейтън Хюит (20).

"Първите три кръга ще бъдат ключови за мен за плана ми да вляза във форма. Днес всичко се получи отлично. Рано правех пробиви във всеки сет и играх освободено. Най-важно сега е да остана спокоен", коментира Федерер.

38-годишният швейцарец ще опита да стане първият тенисист на тази възраст с трофей на турнир от Големия шлем. Той е в една четвъртина на схемата с Григор Димитров, като дуел между двамата е възможен на осминафиналите.

Във втория кръг Федерер ще срещне победителя от двубоя Кентен Алис (Франция) - Филип Крайнович (Сърбия).

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти