Созопол излъга Ботев (Гълъбово)

Созопол излъга Ботев (Гълъбово)

В изпъстрен с обрати мач Созопол спечели победа на честта с 3:2 над застрашения от изпадане Ботев Гълъбово в последния 30-и кръг от първенството на Втора лига. "Небесносините" завършиха на четвърто място и продължиха градацията в представянето си.

В началото на мача две отлични намеси имаше вратарят на Созопол Свилен Нотев, който отрази удари на изскочилите сами срещу него Иван Винков и Реджеб Халил, съответно във 2-рата и 8-мата мин. Между тези две положения Стоян Мантаров вкара за домакините с глава, но тъч-реферът Атанас Делчев вдигна спорна засада. В 19-ата минута след разбъркване пред вратата на "небесносините" капитанът Иван Янчев изби пред голлинията шут на Димитър Трайков.

Десет минути по-късно вратарят на гостите Мирослав Иванов отрази с мъка изстрел от пряк свободен удар от 30 метра на Мустафа Мустафа. В следващата си атака обаче Созопол успя да поведе. Кристиян Пешов наказа нелепо неразбирателство в отбраната на противника и отбеляза на празна врата.

Три минути след почивката Нотев отново беше на висота след коварно изпълнение от фаул на Исус Ангелов, но след още три минути Ботев стигна до изравняването.

Денис Николов порази мрежата с парабола. В 74-ата минута гостите направиха пълен обрат с попадение на Реджеб Халил след бърза контраатака. Созопол обаче се вдигна на щурм и на свой ред направи пълен обрат, за да сe поздрави с победа на честта. В 84-ата минута Мартин Сечков изравни с глава след перфектно центриране на Станимир Баев. Самият Баев се превърна в герой на мача с победен трети гол в добавеното време.

КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ 30-ИЯ КРЪГ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти