Тоди хвали проекта в Гълъбово, цели се минимум в бараж за Първа лига

Тоди хвали проекта в Гълъбово, цели се минимум в бараж за Първа лига

Бившият голмайстор на английския Портсмут Светослав Тодоров е новият старши треньор на тима от Втора професионална лига Ботев (Гълъбово). Пред журналисти Тодоров обяви екипа, с който ще работи. "Помощник ще ми бъде Павлин Тодоров, който е бил с мен в Добруджа, в националния отбор до 19 години и ЦСКА-София II. Треньор на вратарите ще бъде Стойчо Драгов. Това е екипът, с който ще работя. Искам да изкажа благодарности на Стоян Диков, който е човекът, заради когото съм тук, и на секретаря на общината Пенчо Стоянов. С тях проведох разговорите", заяви бившият нападател на Уест Хам, Портсмут, Уигън и Чарлтън.

"Проектът, който представиха от ръководството на Ботев, за мащабите на България е много добър. Очаква се да заочне ремонт на стадиона. Има планове до 1-2 месеца да се направи изкуствено игрище и условията ще станат перфектни. Амбициите ми като треньор са клубът да се развива и пред отбора казах, че целта е да играем най-малко бараж за Първа лига. Мисля, че с футболистите, които имаме, и с попълненията, които ще привлечем, можем да изпълним целта" каза още Тодоров.

"До края на седмицата ще тренираме в Гълъбово. От понеделник заминаваме на лагер в Тетевен за две седмици, след което се връщаме у дома и продължаваме подготовката за новия сезон във Втора лига", добави треньорът. Тодоров коментира и селекцията в отбора. "Първо ще се запозная с футболистите, които са в отбора, гледал съм 4-5 мача от предния сезон. Повечето футболисти ги познавам. Селекцията ще я извършим в хода на подготовката. Много е рано да се каже за освободени или новопривлечени. Надявам се до края на тази седмица групата, която ще замине за Тетевен, да бъде определена", завърши Тоди.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти