Клуб от Втора лига потресен: Такива като нас обират пешкира, а всички знаят истинските виновници

Клуб от Втора лига потресен: Такива като нас обират пешкира, а всички знаят истинските виновници

Отборът на Несебър е потресен от разпространеното съобщение и глобата от 10 хиляди лева, която Дисциплинарната комисия на БФС наложи на клуба. Причината е, че Европейската футболна асоциация е сигнализирала, че има съмнение за уговорени мачове от страна на Несебър и Оборище. Изпълнителният директор на тима от морето - Недялко Москов, заяви пред Sportal.bg, че не може да повярва какво се случва, тъй като неговият отбор е изряден във всяко едно отношение. Босът на втородивизионния отбор смята, че клубове като Несебър обират пешкира, за да се отклони вниманието от истинските виновници за "черното" тото.

"Всички в Несебър сме потресени от случилото се и не може да повярваме как се действа срещу нас. Имало съмнения за мача с Оборище, тъй като имало залози за единица. Преди този мач Панагюрище имаше шест победи като домакин, а ние - 5-6 поражения като гост. Поради тази причина най-нормалното нещо е хората да смятат, че двубоят ще завърши в полза на домакините. За какво е всичко това? Нали знаете, че мачът свърши 0:0. Прогнозата не са оправда, а сега ни налагат някаква глоба. Залозите били за единица, мачът свърши наравно, а те ни санкционират.

Това е скандално и ние не може да го приемем. Знаете ли, че след мача с Оборище лично аз бях бесен от действията на реферите, които правеха всичко възможно да помагат на домакините. Тръгнах да се разправям, тъй като решенията им не бяха справедливи, но за радост ме спряха. Нека разследват съдийската бригада. Преди това имало сигнал, че сме загубили от Лудогорец. Голяма изненада, няма що. Доста отбори записват поражения, когато играят срещу национали на България", заяви Москов.

"Подали сигнал срещу нас и веднага ни посочиха с пръст и ни наложиха глоба. Оставете на страна санкцията, но по този начин ни омаскаряват. Защо от Дисциплинарната комисия не направиха разследване преди да излизат с позиция? Искаме среща с ръководството на БФС. Надявам се тя да се състои още в понеделник. Несебър се ползва с авторитет и желаем незабавно да изчистим името си. Затова ще сезираме Прокуратурата, за да стартира разследване. Нека, ако има виновни, да си понесат последствията. Нямаме никакво намерение да обираме пешкира.

Разберете, с подобни нелепи и безпочвени обвинения, се цели да се отклони вниманието от истинските виновници. Те се знаят кои са, но всички мълчат. Затова искаме да се намеси Прокуратурата. Така всички ще разберат, че Несебър е невинен. Ние винаги играем честно и никога не погазваме правилата. Нашият клуб е изряден във всяко едно отношение.

Плащаме си навреме данъците и осигуровките. Инвестирали сме в базата и стадиона, и развиваме млади момчета. Кажете ми как да взема някой млад футболист след тези декларация за съмнителен мач?! Няма да искат да идват при нас. Ще направим всичко възможно да изчистим името си. Другата седмица ще свикаме пресконференция в София", каза още пред Sportal.bg босът на Несебър.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти