Нефтохимик стартира първенството с гостуване на Ботев (Гълъбово)

Нефтохимик стартира първенството с гостуване на Ботев (Гълъбово)

На старта на новия сеозн във Втора професионална лига Нефтохимик гостува на тима на Ботев (Гълъбово). Срещата ще се играе на 22 юли, събота, от 18:30 ч., на стадион "Енергетик" в Гълъбово.  Отборът на Бургас ще се състезава в първенството за професионалисти, разполагайки с бюджет на аматьорски клуб.

Недостатъчните финансови ресурси наложиха да бъде съставена селекция основно от неопитни играчи, току що приключили с юношеския футбол. Решението отборът да се впусне в тази неравностойна битка бе взето именно с цел да се даде шанс на младите играчи да се докоснат до професионалния футбол и да гарантира мястото на Нефтохимик на футболната карта на страната.

Предсезонната подготовка е към своя край. Заради недостига на средства не беше проведен лагер и тимът се подготвя изцяло на местна почва. Контролни срещи бяха проведени с отборите на Несебър, Лудогорец, Карнобат и Черноморец (Балчик). Преди официалния старт на първенството отборът ще направи последна проверка срещу Елитната юношеска група до 19 години на Нафтата. Тя ще се проведе на 19 юли, сряда, в 18:30 ч., на стадион "Вихър" в Айтос.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти