Печати се книга за историята на Струмска слава

Печати се книга за историята на Струмска слава

Под печат е книга за историята на футболния клуб Струмска слава, съобщи кметът на Радомир Пламен Алексиев. Неин автор е изследователят на спорта в Пернишка област Стефан Сергиев.

Книгата разказва за представянето на отбора от създаването му през 1927г. досега, има бележки и за първите два отбора в Радомир, съществували през 1922г. под името "Мощ" и "Ураган".

Проследени са периодите в представянето на Струмска слав, като футболният тим съществува с това име до 1949 г. По-късно в Радомир е имало три доброволни спортни организации, които след 1951г. се обединяват под името "Червено знаме". Това е било названието на радомирския тим до 1990г., когато отново си връща името Струмска слава.

Книгата разказва за над 1600 мача, с дати, резултати и класирания на всяко първенство, има над 100 снимки. Тя е 264 страници и се издава с финансовата подкрепа на община Радомир по случай 90-годишния юбилей от създаването на Струмска слава.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти