Поморие взе морското дерби с Нефтохимик

Поморие взе морското дерби с Нефтохимик

Поморие спечели по категоричен начин регионалното дерби с Нефтохимик. Воденият от легендата на „шейховете“ Веселин Бранимиров тим се наложи като гост с 3:1. Крайният победител в двубоя, игран на стадиона в Българово, бе решен още през първото полувреме, когато поморийци вече водеха с класическото 3:0.

За новия наставник на поморийци това бе първа победа, след като в дебюта си загуби с 2:3 от Локомотив (Сф). На скамейката на бургазлии пък дебют направи Благомир Митрев.

В 20-ата минута Християн Славов не успя да се намеси добре при удар по диагонала, като избитата топка попадна у Ахмед Ахмедов. Нападателят на гостите не сгреши при добавката за 0:1. Само 120 секунди по-късно поморийци удвоиха аванса си. Те организираха скоростна контраатака, завършена от Антон Иванов – 0:2. В 42-ата минута Поморие довърши своя съперник. След центриране от корнер, капитанът Георги Петков с глава оформи класиката в резултата – 0:3.

През втората част домакините опитаха да променят негативния за тях развой на мача. Силите, обаче им стигнаха само за почетно попадение. То падна в 69-ата минута. След центриране от корнер, Даниел Стаматов засече с глава, оформяйки крайното 1:3.

kotasport.com

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти