Царско село разпиля Лудогорец

Царско село разпиля Лудогорец

Лидерът във Втора лига Царско село се върна към победния път, след като разгроми с 4:0 Лудогорец 2. Това се случи в домакинството на столичани в двубоя от 8-ия кръг на първенството. Илиян Йорданов (10), Георги Минев (34, 57) и Николай Дюлгеров (67) бяха точни за "червените", които вече имат актив от 21 точки в класирането.

Играчите на Николай Спасов надиграха категорично своя противник, който видимо изпитва трудности през тази кампания, като остана на последното 16-то място с актив от едва пет точки.

77 Царско село - Лудогорец 2

Водачът в класирането на втория ешелон на България прекъсна серията си от шест поредни победи, като загуби с 0:2 от Монтана в миналия кръг, но се реваншира срещу втория състав на шампиона.

Капитанът на домакините Веселин Минев и Пламен Тенев бяха наказани, след като бяха изгонени на стадион "Огоста". Освен тях и Ивайло Марков също не стартира от първата минута. Трите промени на Спасов бяха Георги Хашев, Китан Василев и Кристиян Димитров, които ги замениха в титулярния състав.

77 Царско село - Лудогорец 2

Още от първите минути домакините бяха по-активни, като в 10-ата минута вече водеха с 1:0. Точен беше Йорданов, който получи подаване от Емануел Манев. Попадението беше негово второ за сезона, а малко по-късно се отличи и с асистенция, след като изведе Георги Минчев. Голмайсторът на тима удвои в 34-ата минута, а след почивката вкара и осмия си гол за сезона. Той продължава да е едноличен водач при стрелците във Втора лига.

77 Царско село - Лудогорец 2

Голът падна в 57-ата минута, а Минчев се разписа с глава при меле в наказателното поле на "орлите". Десет минути след това Николай Дюлгеров, който влезе от пейката на мястото на Владимир Семерджиев, вкара с хубав удар първото си попадение за клуба от 4 мача.

77 Царско село - Лудогорец 2

Така Царско село запази преднината от пет точки пред Арда (Кърджали), като вече води с 8 точки на ЦСКА 1948, след като "червените" се издъниха с Добруджа на "Васил Левски". Лидерът в класирането гостува именно в Добрич през следващата седмица, докато Лудогорец 2 приема Поморие, срещу който ще търси втората си победа за сезона.

ЦАРСКО СЕЛО - ЛУДОГОРЕЦ 2 4:0
1:0 Йорданов (10)
2:0 Минчев (34)
3:0 Минчев (57)
4:0 Дюлгеров (68)

СЪСТАВИТЕ
КЛАСИРАНЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЦАРСКО СЕЛО
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ 2
ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ 8-ИЯ КРЪГ НА ВТОРА ЛИГА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти